időjárás 13°C Petra 2022. október 2.
logo

Dárdai Pál még mindig bosszankodik, de van, ami kárpótolja

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu
2022.07.27. 13:15 2022.07.27. 13:21
Dárdai Pál még mindig bosszankodik, de van, ami kárpótolja

A labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában a Mol Fehérvár a hazai 4-1-es győzelem után optimistán nézhet a csütörtöki visszavágó elé az azeri Qabala ellen. Az első meccsen két gólpasszt adó Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

– Nem ijedt meg, amikor a Qabala megszerezte a vezetést?
– Nem, biztos voltam benne, hogy nyerünk. Csak az kellett hozzá, hogy megnyugodjunk. A mérkőzés elején kapkodtunk, talán valamelyest még izgultunk is. Bármennyire furcsán hangzik, a kapott gól jót tett nekünk, utána kezdtünk el úgy futballozni, ahogy tudunk.

– A 0-1 helyett lehetett volna 1-0 is.
– Még most is bosszant, hogy a meccs elején kihagytam a nagy helyzetet, jó lett volna góllal nyitni az idényt. Jóllehet már úgy vagyok vele, hogy ami legutóbb kimaradt, legközelebb bemegy.

– Feltételezem, a két gólpassz valamelyest kárpótolta.
– Szeretem a gólpasszokat, annál is inkább, mert anélkül ritkán születik gól. Az elsőt szögletből adtam, de a második egészen szépre sikerült, Kenan Kodro pedig klasszis módjára fejezte be az akciót. Kiváló futballista, egyben igazi csapatember, ha gólpasszt kap, mindig megköszöni. Jó vele játszani, ahogy a többiekkel is.

– Édesapja is a Mol Aréna Sóstó lelátóján ült. A meccs után megdicsérte?
– Meg, de hozzátette, akkor lett volna tökéletes az este, ha berúgom azt a helyzetet. Igaza volt.

– A 4-1-es győzelemmel el is dőlt a továbbjutás?
– Maradjunk annyiban, jó esélyünk van rá, hogy a következő körben is pályára lépjünk. Azzal, hogy három góllal legyőztük a Qabalát, elmondhatjuk magunkról, úgy kezdtük az idényt, ahogy akartuk, de a visszavágón szeretnénk ott folytatni, ahol múlt csütörtökön abbahagytuk.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Dárdai Pálnak volt gólszerzési lehetősége a Qabala ellen, de a nagy helyzet kimaradt, ugyanakkor adott két gólpasszt a 4-1-es fehérvári győzelemmel végződő meccsen (Fotó: Török Attila)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.