Gulyás Michelle ezüst-, a csapat bronzérmes az öttusa vb-n

Gulyás Michelle ezüstérmet szerzett a nők versenyében az alexandriai öttusa-világbajnokságon, a Gulyás, Simon Sarolta, Guzi Blanka összeállítású magyar csapat pedig a harmadik helyen végzett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 30. 23:00
Gulyás Michelle
Fotó: Nuno Goncalves
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyéniben ezüstérmes mellett a döntő másik magyar résztvevője, Simon Sarolta a 16. helyen végzett, míg Guzinak az elődöntős eredménye számított bele a magyar csapat pontszámába.

Győzött az olasz Elena Micheli, míg harmadikként a török Ilke Özyüksel futott a célba. A csapatversenyben a britek bizonyultak a legjobbnak, mögöttük a dél-koreaiak lettek a másodikok.

A 18 fős döntőben Simon az 1-3., Gulyás az 5-6. pozícióból kezdett a korábbi eredmények alapján. A lovaspályán a szombat esti villanyfényben Gulyás hibátlanul ment végig, Simon egy akadályt húzott le. A bónuszvívásban mindkét magyar egy győzelmet aratott, azaz két pluszpontot szerzett. A 200 méteres úszásban Gulyás 2:12,74 perccel a harmadik leggyorsabb volt, Simon pedig 2:24,59-cel 17. lett ebben a számban.

Így aztán a négy lövősorozattal megszakított 5x600 méteres futást Gulyás már a harmadik, Simon pedig a kilencedik helyről kezdte, előbbi hátránya 18 másodperc volt az éllovas Michelivel szemben, és öt a francia Elodie Clouvel mögött. Gulyás már az első lövészetből másodikként jött ki az állásból, majd mindegyiknél közelebb került az élen futó olaszhoz, akit az utolsó körben utol is ért, a hajrát azonban ellenfele bírta jobban. 

Ezzel a tavaly, a kairói vb-n nyert bronzérme után ezúttal ezüstöt érdemelt ki a 21 éves magyar versenyző. A kombinált számban egyébként Gulyás (11:40.70) a hatodik, Simon (12:29.20) a 16. időt érte el.

A nap korábbi részében a férfiak döntőjében is két hasonló színű érem jött össze a magyaroknak, csak fordított leosztásban: ott Szép Balázs egyéniben bronzérmes lett, és csapatban lettek másodikok a fiúk.

Borítókép: Gulyás Michelle az alexandriai vb-döntőben (Fotó: Facebook / Magyar Öttusaszövetség /Nuno Goncalves)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.