időjárás 23°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Schäfer András: Kilencen vagyunk három helyre, ez nem hangzik túl jól

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu
2022.08.05. 10:18 2022.08.05. 10:51
Schäfer András: Kilencen vagyunk három helyre, ez nem hangzik túl jól

Ma este az Eintracht Frankfurt–Bayern München meccsel elkezdődött a Bundesliga 2022/23-as idénye, holnap pedig a fővárosban Union Berlin–Hertha derbit rendeznek. Schäfer András, az Union Berlin 23 éves, 20-szoros válogatott középpályása a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

– Jól sikerült a felkészülése?
– Igen. A júniusi válogatott mérkőzések után kaptam extra pihenőt, ezért valamivel később csatlakoztam a többiekhez. Emiatt volt némi lemaradásom az elején, idővel utolértem őket. Ha két-három héttel korábban beszélünk, még nem jelenthettem volna ki, hogy százszázalékos állapotban érzem magam, most már igen. Ez annak is köszönhető, hogy életem legkeményebb alapozásán vagyok túl.

– A tavaszt már az Unionnál töltötte – az a fél év elegendő volt ahhoz, hogy beilleszkedjen és felvegye a Bundesliga ritmusát?
– Már néhány hét után azt éreztem, befogadtak a társak. Ritka, hogy ilyen gyorsan megy valakinek a beilleszkedés, örülök, hogy nekem sikerült. Az idény hajrájában már az volt a benyomásom, a pályán is úgymond megérkeztem, amiben jelentős szerepe volt a szakmai stábnak. Jókora ugrás volt a szlovák bajnokságból, a DAC-ból a németbe igazolni, sok mindent meg kellett tanulnom. Úgy vélem, az elmúlt hónapokban tényleg fejlődtem, mindamellett tisztában vagyok vele, még mindig van hova. Várom, hogy kezdődjön az idény, remélem, sok időt tölthetek a pályán.

– Amiatt nem aggódik, hogy négy középpályást is szerződtetett a klub?
– Kilencen vagyunk három helyre, ez nem hangzik túl jól, de nincs rajtam plusznyomás. Nem idegeskedek ezen, pozitívan gondolkodom. Fejben kell jól kezelni ezt a helyzetet, de nem félek, mert az elmúlt években ezen a téren is előreléptem. Már nem ijedek meg semmitől, bízom magamban, illetve abban a munkában, amit eddig beletettem a futballba!

– A nyitányon mindjárt a városi rivális Herthát fogadják. Ha nem tévedek, az utóbbi napok már felfokozott hangulatban teltek.
– Persze. A derbi mégiscsak derbi, amelyből évente csak kettő, ha netán összekerülünk a kupasorozatban, három van. Eddig egyen léptem pályára, azt az Olimpiai Stadionban rendezték, hazai környezetben ez lesz az első. Kíváncsi vagyok, mi vár rám. Nehéz összecsapás lesz, a Hertha nyilván tanult az előző idényben elkövetett hibáiból, ráadásul erősödött a nyáron. Nem kívánok mást, mint hogy játsszunk egy jó meccset – és nyerjünk!

A teljes interjú ITT olvasható el.

Borítókép: A Union Berlin 23 éves, 20-szoros válogatott középpályása (középen) élete legkeményebb alapozásán van túl (Fotó: AFP/Tom Weller)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.