Visszakerülhet a Real Madridba a magyar válogatott kulcsembere

Hanga Ádám jövő héten már pályán edzhet, a rá következő héten pedig reményei szerint ismét játszhat a Real Madrid kosárlabdacsapatában.

MTI
2022. 10. 14. 15:54
Hanga Ádám
Real Madrid v Maccabi Playtika Tel Aviv - Turkish Airlines EuroLeague Play Off Game Two
Adam Hanga of Real Madrid gestures during the Turkish Airlines EuroLeague Play Off Game 2 match between Real Madrid and Maccabi Playtika Tel Aviv at Wizink Center on April 22, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott kulcsembere a tavaly február óta visszatérő combizomsérülésével kapcsolatban a közmédiának elmondta: túl optimista várakozás volt, hogy szeptember végére, a spanyol szuperkupára már teljesen felépüljön, így ott az elődöntőben alig hárompercnyi játékot követően ismét megsérült. Hozzátette: ezt követően az orvosok hosszabb, minimum négyhetes rehabilitációt javasoltak számára.

– Most tartok a harmadik hétnél, így valószínűleg még jövő hét végén sem tudok pályára lépni. De közben elkezdhetem már a pályás edzéseket, mert eddig kizárólag erősítő gyakorlatokat végeztem, emellett a pihenésen volt a hangsúly. Szépen haladok a rehabilitációval – mondta

Hozzátette: játékosként úgy érzi, mintha legalább fél éve sérült lenne már, és nehéz megélnie, ahogy társai nélküle kezdték el az idényt. Hanga Ádám kiemelte, hogy edzőjével is beszélt már, aki nagyon várja a visszatérését, de tisztában van vele, hogy erre nem kerülhet sor idő előtt, mert akkor ismét kockáztatják a rásérülést.

A Real Madrid kosárlabdacsapata a szezont a spanyol szuperkupa megnyerésével indította – a négycsapatos torna döntőjében hosszabbításban múlta felül a Barcelonát –, majd a bajnokságban háromszor, az Euroligában egyszer nyert, mielőtt a legrangosabb nemzetközi kupasorozat csütörtöki játéknapján elszenvedte első vereségét a 2022/23-as idényben: a katalán rivális otthonában 75-73-ra maradt alul. A madridi csapat jövő vasárnapig még négy mérkőzést játszik.

Borítókép: Hanga Ádám  a jövő héten már pályán edzhet. (Fotó: AFP/ Oscar Gonzalez)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.