Hanga Ádám ismét csak távolról szurkolhat a magyar válogatottnak

A magyar férfikosárlabda-válogatott csütörtökön és jövő hétfőn világbajnoki selejtezőket játszik, de a legjobb magyar kosaras nem lehet ott a csapatban. Évek óta megszokott, hogy a klubkötelezettségek miatt nem hagyhatja el erre a másfél hétre a Real Madridot, ám ezúttal az is gondot okoz, hogy a szeptemberi Európa-bajnokságon megsérült, és még csak most kezd visszatérni a pályára – erről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

2022. 11. 08. 10:59
Hanga Ádám
Real Madrid v Maccabi Playtika Tel Aviv - Turkish Airlines EuroLeague Play Off Game Two
Adam Hanga of Real Madrid gestures during the Turkish Airlines EuroLeague Play Off Game 2 match between Real Madrid and Maccabi Playtika Tel Aviv at Wizink Center on April 22, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Real Madrid 33 éves magyar válogatott kosárlabdázója október 27-én a Virtus Bologna elleni Euroliga-mérkőzésen öt percet töltött a pályán, ezt követően három összecsapáson már tíz perc körüli időt játszhatott. Hanga a szeptemberi Európa-bajnokságon mindössze két találkozón lépett pályára a magyar válogatottban, majd Madridba utazott, s később kiderült, combhajlítóizom-szakadást szenvedett. A szeptember végi spanyol Szuperkupa-elődöntőben három percig volt pályán, mert újra megsérült.

− Az Eb után szinte csak rehabilitációs munkát végeztem, alig edzettem, de úgy éreztem, tudok játszani. Aztán a Sevilla elleni meccs harmadik percében egy betörésnél kattanást hallottam, s ennyi, rásérültem. Ezek után megbeszéltük a klub vezetőségével, orvosi stábjával, hogy hagyni kell időt a teljes felépülésre. Ezért is nyúlt hosszabbra a kihagyás. Három héttel később már semmit sem éreztem, de az MRI kimutatta, hogy még nincs rendben az izom.

Real Madrid vs Anadolu Efes Istanbul
Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic

Most már nem érez fájdalmat, ám nagy a lemaradása, ahogy fogalmaz, most türelemjáték az élete, a sok kihagyás miatt javítania kell a kondícióját. Egyelőre fokozatosan nőnek a játékpercei, de nincs előre megbeszélt stratégia azzal kapcsolatban, hogy mikor és mennyi időt tölt parketten a következő hetekben.

− Az új edzőnknek, Chus Mateónak nyilván vannak elképzelései, de egyelőre nincsen kész a csapat, és most alighanem ez a legfontosabb. Az első két találkozón nem is bírtam volna többet, mint amennyit játszottam. A legutóbbi kettőn igen, de ne felejtsük el, hogy szinte két hónapig nem voltam benne a rotációban, szóval, van pótolnivalóm, és fokozatosan újra meg kell harcolnom a helyemért, de nem aggódom.

 

Hanga Ádám beszélt az interjúban arról is, hogy a Real Madrid nagyon hullámzó teljesítményt nyújt, ennek az okairól is szólt, majd az interjú visszakanyarodott a magyar válogatotthoz, amely idegenben Bosznia-Hercegovina és itthon Csehország ellen játszik vb-selejtezőt, ám a Real Madrid ezúttal sem engedi el.

− Egyelőre azzal foglalkozom, hogy felépítsem magam, és újra formába lendüljek. Mindenképpen megnézem a meccseket, és szurkolok a fiúknak, remélem, visszavágnak a bosnyákoknak az Eb-n elszenvedett vereségért. Jó lenne életben tartani a világbajnoki reményeinket.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Hanga Ádám, ha teljesen egészséges, akkor kulcsember a Real Madridban (Fotó: Oscar Gonzalez/NurPhoto)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.