A Kecskemét sikeredzője sokszor Fradi-szurkoló, de most nem lesz az

Az éllovas Ferencváros a második helyezett Kecskemét ellen lép pályára, Sztanyiszlav Csercseszov visszavágna az őszi vereségért, kollégája, Szabó István viszont újra félretenné a Fradi iránt táplált szimpátiáját. Pakson a régi-új edző, Bognár György támadófutballal és a reaktivált Böde Dániellel riogat, miközben Fejér vármegyei rangadót is rendeznek az NB I 20. fordulójában.

Magyar Nemzet
2023. 02. 18. 6:45
Forrás: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi mind a hat addig lejátszott NB I-es meccsét megnyerte az idényben, s közben az Európa-liga csoportkörének első két fordulójában a török Trabzonspor és a francia AS Monaco ellen is győzött, amikor október másodikán a Kecskemét vendégeként lépett pályára – és hatalmas meglepetésre kikapott az újonctól.

Ősszel a Kecskemét volt a jobb, nem a Fradi Fotó: Kovács Péter

Most következik a visszavágó az Üllői úton, amely azért is nagy téttel bír, mert a Kecskemét az NB I második helyezettjeként az éllovas Fradi jelenlegi legnagyobb vetélytársának számít (még ha ez illúzió is csupán, tekintettel arra, hogy az FTC előnye tetemes, 14 pontos).

Sztanyiszlav hatpontos meccset vár

– Az ősszel 2-0-ra kikaptunk Kecskeméten, ezzel természetesen tisztában vagyunk, és már csak emiatt is szeretnénk javítani – fogalmazott Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros orosz vezetőedzője a klubhonlapon. – A Kecskemét jelenleg közvetlenül mögöttünk van, így „hatpontos” mérkőzésre számítok.

A Fradi játéka egyelőre nem olyan átütő, mint az ősz nagy részében volt, legutóbb Kisvárdán vesztett pontot, az idei első hazai bajnokiján pedig az utolsó helyezett Vasas kapott gól nélkül és ponttal távozott a Groupama Arénából. Csercseszov csapata azonban most elsősorban az Európa-liga márciusban esedékes nyolcaddöntőjére készül.

– Nemzetközi szinten is remek teljesítményt nyújt a Fradi, magam is folyamatosan követem ezt, és természetesen szorítok is, hogy minél tovább jusson – árulta el Szabó István, a KTE vezetőedzője, akinek a csapata az idei három bajnokiján egy győzelem mellett kétszer ikszelt. – Köztudott, hogy a Ferencvárossal kitűnő kapcsolatot ápolunk, partneri viszony van a klubok között. Ezt a szimpátiát azonban ezen a meccsen félre kell tenni, minden erőnkkel azon leszünk, hogy pontot tudjunk szerezni.

NB I-es rangadó Fejér vármegyében

Azért is lenne ez fontos a Kecskemét számára, mert egy Üllői úti vereséggel esélyt kapna a harmadik helyezett Puskás Akadémia az előzésre, hiszen a két csapatot mindössze két pont választja el a dobogón. Azonban a Puskás is nehéz meccs elé néz, Fejér vármegyei rangadón lép pályára a Fehérvár otthonában. Márpedig Huszti Szabolcs együttesének bizonyítania kell: a Vidi az idei három meccsén kétszer kikapott, és már csak két ponttal előzi meg a kiesőhelyen álló Honvédot.

A forduló egyik legérdekesebb összecsapása a Mezőkövesd paksi vendégjátéka lesz, mert a hazaiaknál a hétközi edzőváltást követően ismét ül a kispadra, Waltner Róbertet váltva. A 61 éves szakember 270 nap után tért vissza a zöld-fehérekhez, akik az irányítása alatt 2020 szeptembere és 2022 májusa között messze a legtöbb gólt szerezték a mezőnyben.

Paksi visszatérők: Bognár, Böde és a támadófutball

– Visszatérünk a támadófutballhoz, már hétvégén is ezt szeretném látni, nincs mire várni – ígérte Bognár, akinek a csapata jelenleg hetedik, s ugyanannyi ponttal áll, mint a nyolcadik Mezőkövesd. – A keret rendben van, ha a sérültek felépülnek, nem lesz gond. Böde Dániel fizikailag rendben van, még a tartalékcsapatban is motiváltan játszott, biztos, hogy a segítségünkre lesz.

Tehát nemcsak az idényt a másodosztályú MTK kispadján kezdő Bognár, hanem a 36 éves Böde is visszatérhet az NB I-be, miután a 25-szörös válogatott, korábbi gólkirály csatár tavaly ősszel saját kérésére került az NB III-as gárdához, mivel Waltner nem számolt vele. Böde legutóbb tavaly augusztusban volt tagja a Paks élvonalbeli meccskeretének, és a Honvéd ellen játszott utoljára tíz percet. A 36 éves csatár nem hagyta el magát, a harmadosztályban szereplő tartalékcsapatban hét meccsen öt gólt szerzett.

NB I, 20. forduló, szombat: Paks–Mezőkövesd 14.30, Ferencváros–Kecskemét 17.00, Fehérvár–Puskás Akadémia 19.30, vasárnap: ZTE–Vasas 15.00, Honvéd–Debrecen 17.30, pénteken játszották: Kisvárda–Újpest 2-1.

Borítókép: Jöhet a visszavágó a címvédő Fradi és az újonc Kecskemét között (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.