Az újonc Kecskemét elvette a címvédő Ferencváros veretlenségét

Nagy meglepetést hozott a labdarúgó NB I 9. fordulójában az újonc Kecskemét és a bajnoki címvédő Ferencváros találkozója. A KTE Nagy Krisztián szép és ügyes góljával, majd tizenegyesével kétgólos előnyre tett szert az első félidőben, és a másodikban a Fradi csak kínlódott, nem tudta megkérdőjelezni a házigazdák sikerét, így elveszítette a veretlenségét, a Kecskemét pedig fellépett a második helyre a tabellán.

2022. 10. 02. 18:26
null
Kecskemét-Ferencváros NBI. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kecskeméten minden jegy elkelt a bajnoki címvédő Ferencváros elleni mérkőzésre. A Széktói Stadion csak az MLSZ kegyelméből lehet a csapat hazai pályája, sok szempontból nem felel meg az előírásoknak, így ez a telt ház most mindössze 2527 nézőt jelent, megfelelő körülmények esetén alighanem ennek a duplája is lehetne a szám.

A Ferencvárosra nehéz lenne a tartalékos jelzőt biggyeszteni, mert roppant erős a kerete, de abban biztosak lehetünk, hogy csütörtökön Belgrádban a Crneva zvezda elleni Európa-liga-mérkőzésre több játékost is pihentetett Sztanyiszlav vezetőedző.

 

 

– Sajnos nem minden labdarúgónk tért vissza egészségesen... – nyilatkozta a klub honlapjának. – Adnan Kovacevic kezdett a bosnyákok Románia elleni mérkőzésén, ám a 25. percben lecserélték kisebb sérülés miatt. Lehetséges, hogy néhány hétig nélkülöznünk kell őt, ezért gondoskodnunk kell a pótlásáról. Eldar Civicet szintén le kellett cserélni a románok elleni NL-meccsen. A magyar válogatott játékosok és Kristoffer Zachariassen nem kapott lehetőséget a Nemzetek Ligájában, viszont két jó találkozót játszott, az egyiket Brazília ellen. Ryan Mmaee egy meccsen lépett pályára. Az egyik oldalról jó, hogy ennyi válogatott futballistánk van, sőt hárman akár a világbajnokságon is játszhatnak, ez jó reklám a klubnak. Ott van ugyanakkor az érem másik oldala is: ezek a játékosok eltérő fizikai és mentális állapotban tértek vissza hozzánk, ráadásul csak pár napunk volt arra, hogy felkészítsük őket a ránk váró feladatokra.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

a 250. mérkőzésén állt a Ferencváros kapujában, de a szünetig nem sok öröme telt benne. Az újonc házigazda cseppet sem játszott alárendelt szerepet, sőt a 27. percben megszerezte a vezetést: Nagy Krisztián ugrott ki a jobb oldalon, a védők lemaradtak róla, ő befutott a tizenhatoson belülre, majd alábökött a labdának, amely Dibusz fölött a hálóba hullott – 1-0. A címvédő nem talált magára, és a 33. percben Knoester a tizenhatoson belül lerántotta Tóthot, Karakó Ferenc játékvezető tizenegyest ítélt, amelyből Nagy Krisztián higgadtan gurította a labdát a jobb alsó sarokba – 2-0.

A szünetig rákapcsolt a Fradi, de kimaradtak a helyzetei, és a hazaiak kapusa, Varga is jól védett. A Ferencváros ebben a bajnokságban először kényszerült hátrányban futballozni, egy félidő alatt kétszer annyi gólt kapott, mint az eddig hat meccsén, így nagy kérdés volt, hogy képes lesz-e a második játékrészben fordítani. Szemlátomást igyekezett dominálni, de a KTE remekül védekezett, és mellette maradt ereje kontrákra is. És amikor a címvédő be is szorította a házigazdákat, mindig akadt egy láb vagy test, amely a labda útjába állt.

Nagy szívvel hajtott a Kecskemét, és a Fradi nem tudott vele mit kezdeni, Sztanyiszlav Csercseszov hiába cserélt be több támadót is. A 80. percben Traoré a tizenhatos vonaláról célozta meg a jobb felső sarkot, Varga óriási bravúrral védett. A KTE okos és lelkes játékával megérdemelten nyert, elvette a Ferencváros veretlenségét ebben a bajnokságban, és fellépett a tabella második helyére, így otthon még százszázalékos.

NB I, 9. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Paks 1-2 (1-0), Mezőkövesd, 1200 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Drazsics (1.), illetve Varga B. (57.), Bőle (64.)

Szombat

Újpest–Kisvárda 4-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 1984 néző, jv.: Pintér. Gólszerző: Vranjanin (31., öngól), Goure (36., 45+1.), Simon K. (68.). Kiállítva: Kovacic (59.), Ötvös (93.).

Debrecen–Bp. Honvéd 4-3 (3-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4512 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Babunski (15.), Baráth (26.), Bódi (32.), Lagator (48.), illetve Domingues (53.), Samperio (70., 11-esből), Jónsson (72.). Kiállítva: Gomis (91.).

Vasas–Debrecen 1-1 (1-0), Illovszky Stadion, 1770 néző, v.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Holender (44.) illetve Lesjak (54).

Vasárnap

Kecskemét–Ferencváros 2-0 (2-0), Kecskemét, Széktói Stadion, 2527 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Nagy K. (27., 11-esből 34.)

Puskás Akadémia–Mol Fehérvár 18.45 (M4 Sport)

Borítókép: Nagy Krisztián két gólja jelentette a Ferencváros vesztét (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.