Magyar futballista segít a törökországi földrengés áldozatain

Törökországban a sportszervezetek nagy erőkkel igyekeznek segíteni a földrengés okozta katasztrófa áldozatait. Egy friss adománygyűjtő akciónak Juan Mata, a spanyolok világ- és Európa-bajnok labdarúgója mellett a magyar válogatott erőssége, Szalai Attila lett az arca.

Magyar Nemzet
2023. 02. 17. 18:25
Fenerbahce press conference in Poland Szalai Attila
LODZ, POLAND - JULY 19 Head Coach of Fenerbahce Jorge Jesus (not seen) and player Attila Szalai hold a press conference ahead of the UEFA Champions League second qualifying round match with Dynamo Kyiv, at LKS Municipal Stadium in Lodz, Poland on July 19, 2022. Jakub Porzycki / Anadolu Agency (Photo by Jakub Porzycki / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az aukciót a Transfermarkt török oldala indította el, amelynek során a két legnagyobb török futballklub, a Galatasaray és a Fenerbachce egy-egy játékosának az aláírt mezét elárverezik, s a befolyt összeggel a tízezrek életét követelő törökországi és szíriai földrengések áldozatait, károsultjait segítik meg az UNICEF földrengéssegélyén keresztül.

A Galatasaray részéről Juan Mata mezét árverezik el, aki tagja volt a 2010-ben világ-, 2012-ben Európa-bajnok spanyol válogatottnak, BL-t nyert a Chelsea színeiben, az Európa-ligát pedig a londoni klub mellett a Manchester United középpályásaként is elhódította.

A 31-szeres magyar válogatott védő, a Fenerbahce játékosaként vesz részt az árverésben, ami mellett klubja háromnapos véradó akciójának is tevékeny részese volt, miközben az isztambuli együttes negyvenkamionnyi segélycsomagot küldött az áldozatoknak.

Mennyit adnak Szalai Attila mezéért?

Cikkünk megjelenésekor 300 euró volt a legmagasabb ajánlat Szalai Attila mezére, akit az adománygyűjtő oldal a leírásában a magyar Virgil van Dijkként mutat be, azaz a Liverpool világklasszis védőjéhez hasonlítja a 25 éves magyar futballistát.

A Szalai Attila által aláírt mezre március 8-ig lehet licitálni az alábbi linken. Mivel még 18 nap hátravan a zárásig, jó eséllyel feljebb kúszik az összeg, amelyet licitenként minimum ötven euróval lehet növelni.

Mint ismert, február 6-án Törökországban és Szíriában két, 7,7 és 7,6 erősségű, pusztító földrengés pusztított, a halálos áldozatok száma már meghaladta a negyvenezret. Minden segítségre szükség van.

Borítókép: Szalai Attila meze is segíthet a földrengés károsultjainak (Fotó: Jakub Porzycki/Anadolu Agency/Anadolu Agency via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.