Bűnbocsánatot nyerhetnek a Honvéd mellőzött játékosai

Az nb1.hu úgy tudja, hogy a labdarúgó-bajnokság 11. helyén álló Budapest Honvéd visszahívta első csapatába a március elején száműzött Szappanos Pétert és Zsótér Donátot, akik így akár pályára is léphetnek a sorsdöntő, Újpest elleni pénteki bajnokin.

Magyar Nemzet
2023. 04. 18. 8:39
null
Fotó: BALOGH_DAVID
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az nb1.hu információi szerint a szükség törvényt bont Kispesten. A tét és a sok sérülés felülírhatja a korábbi sérelmeket, így a március eleje óta az első csapatból száműzött Zsótér Donát és Szappanos Péter is visszatérhet az első csapat keretébe a Honvédnál. 

Zsótér Donát januárban szenvedett ijesztő fejsérülést, azóta pedig csak az NB III-as csapatban jutott szóhoz: három meccsen egy gólt szerzett. Szappanos Péter február 19-én, a Debrecen ellen otthon elveszített (2-3) bajnokin védett utoljára az NB I-ben, azóta a Majos, a Dabas és az ESMTK elleni harmadosztályú bajnokikon jutott szóhoz a tavaly ősszel a válogatottban is bemutatkozott 32 éves kapus.

A két mellőzött (középen) visszatérhet                              Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A Honvéd még március elején adott ki egy sokatmondó közleményt, aminek az volt a lényege, hogy senki nem helyezheti magát előtérbe a klub érdekeivel szemben – a két játékos ekkor tűnt el az első csapatból.

A visszatérők nagy segítségére lehetnek a Honvédnak. Szappanos Péter például azért is, mert Dúzs Gellért úgy megsérül az FTC ellen 3-0-ra elveszített bajnokin, hogy le kellett őt cserélni. Akkor Tomás Tujvel állt be a fiatal kapus helyett, még 0-0-s állásnál. Zsótér Donátban pedig kettőzött tettvágy is dolgozhat, mert amellett, hogy a Kispestet edző Dean Klafuric felé sem árt bizonyítania, az Újpest kispadján az a Nebojsa Vignjevic ül, akivel nem volt túl rózsás a viszonya, amikor a lila-fehéreknél játszott. Azóta viszont a Honvédnál is dolgoztak a felek, és a szerb tréner akkor azt mondta, hogy rendezte a viszonyát Zsótérral.

A Honvéd 28 ponttal a 11., pénteki ellenfele, az Újpest 34 ponttal a 7. helyen kezdi meg az újabb fordulót a labdarúgó NB I-ben.

Borítókép: Szappanos és Zsótér a kiesési rangadón segíthet a csapatán (Fotó: honvedfc.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.