Lisztes Krisztián az Újpest ellen halhatatlanná szeretne válni

Ifjabb Lisztes Krisztián átesett a tűzkeresztségen, először adott terjedelmes interjút, amelyben beszélt az édesapjáról, az Újpest elleni hétfői derbiről és a futballról alkotott nézetéről is. Lisztes Krisztián csapatjátékosnak tartja magát, szerinte aki önző, az nem tud messzire jutni.

Magyar Nemzet
2023. 04. 29. 21:24
Lisztes Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Édesapám, barátom, menedzserem egy személyben. És lássuk be, elég sokra vitte, bolondság lenne nem meghallgatni és nem megfogadni a tanácsait – ifjabb Lisztes Krisztián így beszélt a 49-szeres válogatott édesapjáról a Fradi.hunak adott terjedelmes interjúban. Az édesapáról az is szóba került, amit idősebb Lisztes a lapunknak nyilatkozott, miszerint elérzékenyült, amikor a fia két gólt is rúgott a Fehérvárnak.

Lisztes Krisztián
Lisztes Krisztián élvezi a fradisták szeretetét. Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám

– Éreztem, láttam rajta a meghatottságot. Nem szégyen ez, sőt még valahol jól is esett nekem, hogy el tudott gyengülni. Apuval jó a viszonyunk – jegyezte meg a 17 éves reménység.

Lisztes Krisztián Csercseszovról: A Fradiban akárkiből nem lehet edző

Lisztes Krisztián szerint Sztanyiszlav a Ferencváros vezetőedzője nem csupán remek szakember, kiváló ember is. Irányába ezt természetesen mindenekelőtt azzal igazolta, hogy bizalmat szavazott neki már ilyen fiatalon.

– Egyfelől az edződ a főnököd, vagyis kutya kötelességed hallgatni rá, másfelől a Fradiban akárkiből nem lehet edző, letett annyit az asztalra, hogy miként az előző kérdésnél válaszoltam, dőreség lenne nem hallgatni rá.

Sztanyiszlav Csercseszov igazán kiváló ember és remek szakember, örülök, hogy vele dolgozhatok.

De én hálás vagyok minden korábbi edzőmnek, mindenki hozzátett valamit ahhoz, hogy most itt tartok – méltatta Csercseszovot.

 

Lisztes Krisztián meggyőződéssel állítja, a Ferencváros megvédi a címét, sőt idén már nem veszít több mérkőzést.

– A Fradinak idén már nem lesz vesztes meccse. Bajnokok leszünk! Megdolgoztunk érte, mindenki megdolgozott ezért. Persze tudom, olyan nincs, hogy egy csapat mindig minden mérkőzésén győzzön, remélem, lesz türelmem és higgadtan tudok értékelni akkor is, ha kikapunk – jegyezte meg.

Halhatatlanná válna a derbin

A Fradi május elsején, hétfőn az Újpest vendégeként szerepel. Mi sem természetesebb, hogy Lisztes Krisztián szeretne szerepelni a derbin, s tudja, a fradisták szemében halhatatlanná válik, aki a lilák ellen betalál.

– Szeretnék így „halhatatlan” lenni, és remélem, minél előbb az leszek. De hogy ez már május 1-jén bekövetkezik-e, azt nem tudom. Úgy érzem, átlendültünk a nehezén, visszatértünk a győztes útra. A csapat összeállítása a vezetőedző felelőssége, bárhogy dönt, én azt elfogadom, nem lesz bennem akkor sem rossz érzés, ha a kispadon ülöm végig a találkozót. Ha szerephez jutok, akkor pedig, ahogy az elmúlt időben, minden idegszálammal arra koncentrálok, hogy győzzünk a derbin is – fogalmazott éretten.

 

Az édesapja útját járja

Lisztes Krisztián több szempontból is igyekszik az édesapja útját követni. Először is ugyanaz a labdarúgásról alkotott nézete.

– Aki látta, hallotta aput, tudja, mi, Lisztes Krisztiánok tényleg csapatjátékosok vagyunk. Ez csapatsport a javából. Aki önző, az ebben a sportágban nem tud messze jutni. Márpedig én szeretném nagyon sokra vinni!

Másodszor, szeretne ő is szép karriert befutni, de persze nem türelmetlen. Arra a kérdésre, hol szeretne tartani öt év múlva, így felelt:

– Komolyan mondom, itt a Fradiban, vagy a Bundesligában, vagy bárhol máshol. A lényeg, hogy erős csapatban és színvonalas bajnokságban komoly szerepet játszhassak, szó szerint, játszhassak. Szeretek futballozni, ez az életem.

Borítókép: Lisztes Krisztián élete a futball (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.