A Fradi új, válogatott igazolása sokat hallott már Csercseszovról

Hivatalos oldalán jelentette be a Ferencváros futballcsapata, hogy szerződést kötött az izraeli válogatott középpályással, Mohammad Abu Fanival. A 25 éves játékos a Maccabi Haifától érkezett, és a célja, hogy újra a Bajnokok Ligájában szerepeljen, ezúttal már a Fradi labdarúgójaként.

Magyar Nemzet
2023. 06. 17. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohammad Abu Fani, a Fradi legújabb igazolása jelenleg az izraeli válogatottal készül az Andorra elleni, hétfői Európa-bajnoki selejtezőre, de a nemzeti csapat külön engedélyével a héten átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton a Ferencvárosnál, és aláírta a szerződését.

A Fradi nem közölt részleteket arról, hogy a játékos hány évre írt alá és mekkora volt az átigazolási díj, aminek pedig elvileg kellett lennie, hiszen Abu Fani szerződése a Transfermarkt szerint 2026 nyaráig szólt a Maccabi Haifával. A játékosok értékeivel foglalkozó oldal mindenesetre 1,2 millió euróra becsli a 15-szörös izraeli válogatott középpályás értékét.

Abu Fani az előző három bajnokságban aranyérmet szerzett a Maccabi Haifával. A legutóbbi idényben 33 meccsen négyszer volt eredményes előző klubjában. Tavaly ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében a Maccabi mind a hat meccsén pályára lépett a Benfica, a PSG és Juventus ellen.

– A Fradi egy nagy klub, megtiszteltetés, hogy itt játszhatok – fogalmazott Abu Fani a bemutatkozó videójában. – Remélem, hogy újra a Bajnokok Ligájában szerepelhetek majd, ezúttal már a Ferencvárossal, ami nagy álmom. Várom már, hogy együtt játszhassak az új barátaimmal a csapatban.

Abu Fani azt is elárulta, hogy az izraeli válogatott hétfői találkozója után egyből csatlakozik a Fradi keretéhez: – Sokat hallottam már a vezetőedzőről, Sztanyiszlav Csercseszov szerintem remek szakember, a Fradi pedig jó csapat. Örülök, hogy az irányítása alatt játszhatok. Amint végzek a válogatott szereplésemmel, csatlakozom a Fradi edzőtáborához.

Kicserélődik a Fradi játékosállománya

Alaposan átalakul a Fradi kerete a nyáron. Abu Fani előtt érkezett már ebben az átigazolási időszakban csapathoz Varga Barnabás, Ibrahim Cissé, Tosin Kehinda, Cebrail Makreckis és Halmai Ádám is, míg az eddig kölcsönben lévő Baráth Pétert végleg megvásárolta a fővárosi klub a Debrecentől. Távozók is vannak, ugyancsak szombaton jelentette be a Fradi, hogy elköszön a magyar válogatott középpályástól, Vécsei Bálinttól, akinek új állomáshelye egyelőre nem ismert.

Borítókép: Abu Fani aláírta szerződését a Fradival (Fotó: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.