A Real Madrid elnöke nem tudott kibújni a bőréből + videó

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez dörzsölt figura. A legtöbb játékosa távozása előtt kétértelműen viselkedik, majd nagy csinnadrattával búcsúztatja a labdarúgókat. Így volt ez Sergio Ramos, Marcelo és Marco Asensio esetében, és most ugyanez a koreográfia a 14 év után búcsúzó Karim Benzema távozásakor.

Magyar Nemzet
2023. 06. 06. 14:43
Florentino Pérez
Real Madrid's Spanish president Florentino Perez poses upon arrival to attend the 2022 Ballon d'Or France Football award ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris on October 17, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP/Franck Fife
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár hivatalos: tizennégy szezon után a nyáron elhagyja a Real Madridot. A Lyontól érkezett francia támadó 21 évesen tette be a lábát a földkerekség legnagyobb klubjába, és ötszörös Bajnokok Ligája-győztesként veszi a sátorfáját. A 35 éves Benzema 354 gólt és 165 gólpasszt jegyzett, spanyol bajnokságot négyszer, Király-kupát háromszor nyert, négy európai Szuperkupát és öt klubvilágbajnoki címet is fel tudott mutatni a blancókkal. Tavaly a France Football szavazásán elnyerte az aranylabdát is.

Real Madrid vs Athletic Bilbao - La Liga
Benzemát kedvelték a csapattársai     Fotó: AFP/Tabitha Anghel

A Madridban ilyenkor szokásos protokoll szerint Florentino Pérez elnök néhány szentimentális mondattal engedte útjára a szezon végén távozó csatárt. – Karim búcsúztatásának bejelentése óta hatalmas szomorúságot látok a madridistákon és a szurkolókon, akiket meghatott egy olyan futballista varázsa, mint ő. Láttuk, hogy milyen hihetetlen dolgokat művelsz szerte a világon, és ezt soha, egyetlen madridi sem felejti el. Fiatalon érkeztél és szimbólummá, egyik nagy legendánkká váltál – fogalmazott a presidente.

Benzema is lefutotta a tiszteletköröket. – Nehéz ilyenkor megszólalni, de szerettem volna mindent megköszönni a Real Madridnak és a csapattársaimnak. Ez jó utazás volt az életemben. Szerencsés vagyok, hogy beteljesíthettem a gyermekkori álmomat. Soha nem felejtem el a Real Madridot, ám azt hiszem, itt az ideje, hogy távozzak és egy másik történetet írjak – mondta az aranylabdás csatár.

A madridiakra jellemző pompa, elegancia, a szentimentális búcsú volt most is a jellemző. Florentino Pérez szeret nagyban játszani (átigazolás, stadionépítés, Szuperliga…), a Zidane- és az Ancelotti-korszak aranycsapataiból elszállingózó sztárok távozásánál is ugyanezt a teátrális megoldást alkalmazta. kivétel volt, ő a pályán mondott búcsúbeszédet, 

majd nyilvános levelet írt a szurkolóknak.

A tavalyelőtt távozó korábbi csapatkapitánnyal, Sergio Ramosszal hónapokon keresztül tárgyalt az elnök, de nem tudott vele megegyezni a szerződése meghosszabbításáról. Az egykori fagyos viszony a végére feloldódott, a középhátvédnek kijárt a látványos búcsúztatás. 

Marcelo is meghatottan, könnyek között búcsúzott Madridból, pedig a végén alig-alig játszott, Carlo Ancelotti közölte vele, hogy nem tud bekerülni a kezdőbe. A Realt 15 év után elhagyó balhátvéd búcsúztatásának is megadta a módját a klubelnök. 

A 14 év szolgálat után távozó Karim Benzema is megkapta a neki járó tiszteletet. Jóllehet, talán éppen maga az elnök akadályozhatta volna meg a távozását, ha időben új szerződést ajánl neki. De erről szó sem volt, Pérez fél szemmel a 2024-es stadionavatóra akarja felépíteni a legújabb korszak csodacsapatát. és/vagy érkezhet a Bernabéuba, és ekkor már nem lesz szükség a negyven felé menetelő Benzemára. Ezért nem is könyörgött a franciának, hogy maradjon. 
A búcsúszimfóniától azonban nem tekintett el. Idén sem.

Borítókép: Pérez szép búcsúünnepséget szervezett Benzemának (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.