Marozsán tehetetlenül várja, hogy kedvezően alakuljon a sorsa

Marozsán Fábián ötszettes mérkőzésen kapott ki a német Maximilian Marterertől a wimbledoni selejtező harmadik fordulójában. A kedvező világranglista-helyezésének köszönhetően a magyar játékos még reménykedhet abban, hogy szerencsés vesztesként a főtáblára kerülhet.

2023. 06. 29. 19:32
Marozsán Fábián Carlos Alcaraz Taróczy Balázs
Róma, 2023. május 15. Marozsán Fábián ünnepel, miután 6:3, 7:6 (7-4)-ra legyõzte a volt és egyben leendõ világelsõ spanyol Carlos Alcarazt a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének harmadik fordulójában 2023. május 15-én. MTI/AP/Andrew Medichini Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hihetetlenül jól szervált az ellenfelem az első két szettben, nehezen tudtam rajta fogást találni. Mindkét játszmában egy-egy alkalommal veszítettem el az adogatásomat, és Marterer ennek is köszönhetően 2-0-s előnybe került – elevenítette fel a wimbledoni selejtező harmadik fordulójában történteket Marozsán Fábián. –  A harmadik játszmában valamelyest változott a képlet, sikerült eljutnunk a rövidítésig, itt én voltam a jobb. Kezdtem érezni, hogy fizikálisan és mentálisan is kezdek egyre feljebb kapaszkodni, ebből a szempontból előnybe kerültem az ellenfelemmel szemben. Különösen úgy, hogy a negyedik szettet is megnyertem, kiegyenlítettem. 2-2 után úgy tűnt, belülről úgy éreztem, hogy képes leszek a mérkőzés megnyerésére. Mivel elvettem az ellenfelem szerváját, egyre közelebb kerültem a célhoz. Ám ekkor hullámvölgybe kerültem, és sajnos nem tudtam megtartani a brékelőnyömet. Ennek ellenére voltak komoly lehetőségeim: 5:5-nél fogadóként két bréklabdám volt, de nem tudtam élni a lehetőséggel, tenyeres egyenes ütéseket rontottam. A meccsben maradásért adogatva szinte azonnal három meccslabdával szembesültem, de mindegyiket sikerült hárítanom. A negyediket azonban nem. Kikaptam – mesélte a Magyar Nemzetnek Marozsán Fábián, aki szerencsés vesztesként még ott lehet a wimbledoni főtáblán. 

Egyelőre nem mosolygott rá a szerencse. Miután a selejtezőben ő a legmagasabban rangsorolt, a harmadik fordulóban vereséget szenvedő játékos, ha a 128-as tábláról valaki az első fordulós meccse előtt visszalép, akkor a négy legjobb, harmadik fordulóban kieső selejtezős teniszező közül sorsolják ki, ki kerül a helyére. 
A sorsolást már meg is ejtették: Marozsán a negyedik lett, így akkor van esélye arra, hogy karrierje során először Grand Slam-főtáblán játsszon, ha még további két versenyző visszalép. Az Entry List Updates a Twitter-oldalán közölte, hogy a főtáblás német Jan-Lennard Struff és a francia Gaël Monfils mégsem teszi próbára magát Wimbledonban.

 Tehát további játékosok visszalépése nyithatja meg az utat Marozsán első Grand Slam-főtáblás szereplése felé. – A holnapot a pihenésnek, a regenerációnak szentelem, utána természetesen a helyszínen készülök, edzek, és várom, hogy kedvezően alakuljon a sorsom. A többi már nem rajtam múlik – mondta Marozsán Fábián.

Borítókép: Marozsán talán ott lehet a wimbledoni nagyszínpadon (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.