Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Rossit faggatták Liverpoolban – Szoboszlai ennek nem fog örülni

Liverpoolban meg vannak zavarodva, az eddigi két angol bajnoki mérkőzés után senki sem tudja, vajon mi lehet Szoboszlai Dominik igazi posztja. Az egyik liverpooli lap megkérdezte Marco Rossi véleményét.

Magyar Nemzet
2023. 08. 25. 15:02
Liverpool FC v Bayern Munchen - Pre-Season Friendly Szoboszlai Dominik
Dominik Szoboszlai of Liverpool In action during the pre-season friendly match between Bayern Munich and Liverpool at National Stadium on August 2, 2023 in Singapore. (Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto) (Photo by Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támadó vagy szélső középpályás, esetleg hamis kilences vagy mélységi irányító. Csak úgy repkednek a posztok Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban. A Liverpool nyáron szerződtetett labdarúgója eddig több pozícióban is kipróbálta magát az új csapatában; legutóbb, a Bournemouth elleni bajnoki mérkőzésen Alexis Mac Allister kiállítása miatt kénytelen volt az addig megszokottnál mélyebben játszani, az úgynevezett hatos pozícióban számított rá az edzője, Jürgen Klopp.

Szoboszlai ezt a feladatot is megoldotta, a 3-1-re megnyert bajnoki után a meccs legjobbjának választották. A magyar válogatott csapatkapitánya a találkozó után az M4 Sportnak elmondta: reméli, hogy szövetségi kapitány nem hallotta a szavait. – Remélem, Rossi nem hallgatja, mert még ő is hatost akar belőlem csinálni. […] Néha még szólnia is kellett az edzőnek, hogy kicsit nyugodtabban, hatos vagyok és nem tízes vagy nyolcas – mondta akkor Szoboszlai. 

Íme, bővebben:

Marco Rossi véleményét fontosnak tartották az angol kollégák, a szövetségi kapitány a Liverpool.com-nak nyilatkozott a „Szoboszlai-kérdésben”. – Valóban úgy gondolom, hogy a jövőben fantasztikus hatos lehet – utalt Rossi a védekező(bb) belső középpályás posztra. – Minden képessége megvan ahhoz, hogy Andrea Pirlóhoz hasonló játékossá váljon. Az utóbbi tizenöt évben ő volt a legjobb ebben a pozícióban – vette észre a magyar válogatott csapatkapitányáról alkotott Rossi-véleményt a Metropol.

Rossi úgy véli, Szoboszlai kivételes rúgótechnikájából fog a legtöbbet profitálni az angol sztárklub. – Többet kell lőnie, mert akár jobbal, akár ballal lő Dominik, senki nem fog panaszkodni. Sok-sok erőssége van, persze gyenge pontjai is, amiknek a javításán keményen dolgozik. De a legnagyobb erénye egész biztosan ez. Több mint fél évszázada vagyok a labdarúgásban, és azt kell mondanom, hogy nem emlékszem ötnél több olyan játékosra ebből az ötven évből, akiknek olyan vagy jobb lövésük volt, mint neki – áradozott Szoboszlai rúgótechnikájáról Marco Rossi, aki szerint a párját ritkító liverpooli közönség támogatásával focistánkból olyan egyéniség válhat, amilyen a mágikus 8-as mezszáma korábbi ikonikus viselője, Steven Gerrard volt.

Borítókép: Szoboszlai posztja Angliában és itthon is téma (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.