Mire készül Willi Orbán? Olyan súlyokkal dolgozik, mint a kajakosok

Willi Orbán e héten elsősorban nekünk hiányzik nagyon, hiszen nem lehet ott a magyar labdarúgó-válogatott Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, de klubcsapatánál is nagyon visszavárják a pályára. Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője jó hírt közölt, Willi Orbán hamarabb felépülhet, mint gondolták. Nem véletlenül, a kemény kötésű középhátvéd keményen dolgozik az edzőteremben, miként az a róla készült videón is látható.

2023. 10. 10. 16:46
RB Leipzig Manchester City, Willi Orbán
FBL-EUR-C1-MAN CITY-LEIPZIG RB Leipzig Manchester City Willi Orbán Fotó: PAUL ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szeptember 10-én, az 1-1-re végződött Magyarország–Csehország barátságos mérkőzésen sérült meg , le is kellett cserélni. Akkor azt jósolták, hogy várhatóan november közepén térhet vissza, most szombaton a Szerbia, majd kedden a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn semmiképpen sem játszjat. Ezúttal egy hét ide vagy oda sokat számíthat, hiszen a magyar labdarúgó-válogatott november 16-én Bulgária vendége lesz, majd november 19-én a Montenegró elleni mérkőzéssel zárja az Eb-selejtezősorozatot. Most még nem tudhatjuk, mennyire lesznek fontosak ezek a meccsek, de megnyugató lenne úgy kalkulálni, hogy számolhat a csapat egyik kulcsemberének számító középhátvéddel.

Willi Orbán, Marco Rose, RB Leipzig, visszatérés, magyar labdarúgó-válogatott
Willi Orbán és Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője (Fotó: AFP)

Jó hír érkezett Lipcséből, miként a Ripost kiszúrta, Marco Rose nyilatkozott az RB live oldanak és arról beszélt, Willi Orbán valószínűleg hamarabb visszatérhet, mint gondolták.

 

Willi Orbán, a Gép

– Remélhetőleg gyorsan visszatér. Szorgalmasan dolgozik ezért, szerintem gyorsabban épül fel, mint más egy ilyen sérülésből – mondta a lipcsei tréner. Marco Rose hozzátette: meglepte, hogy a csapatkapitánya sérülten tért vissza  Budapestről

– Nem gondoltam volna, hogy Willinél egyáltalán létezik ilyesmi – jegyezte meg Rose. Burkoltan talán arra is utalva, barátságos meccsen bizony fölösleges volt sérülést kockáztatni.

Szerencsére a rehabilitáció jól halad, s Willi Orbán bizonyítja, mivel is érdemelte ki a Gép becenevet. Az RB Leipzig az Instagram oldalára feltett egy rövid videót, amelyen azt láthatjuk, hogy Willi Orbán komoly súlyokkal, ránézésre negyven kilóva guggol és ötven kilóval (kétszer 15 kg plusz a 20 kg-s rúd) végzi a fekvenyomást, ami egy kajakosnak is elegendő súly, s amikor szólnak neki, elég, ő még belenyom néhányat…

 

Példakép a pályán és azon kívül

Willi Orbán az RB Leipzigban is kulcsjátékos, az előző idényben csupán kétszer cserélték le, egyetlen meccset hagyot ki, de azt sem sérülés vagy betegség miatt, noha megjárta a kórházat. Emberiességből jelesre vizsgázott, jelentkezett őssejtadományozásra, mert így megmenthette egy ismeretlen életét.

Érthető, hogy az RB Leipzig mindent megtesz annak érdekében, hogy Willi Orbán minél tovább a játékosa maradjon. Noha csak 2025-ben járt volna le a szerződése, a múlt héten meghosszabbították azt 2027-ig. Ennek Marco Rossi és minden magyar futballbarát is örülhet. Még négy évig számíthatunk a védelem oszlopára.

Borítókép: Willi Orbán munka közben, a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen (Fotó: Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.