Victor Osimhen és Jude Bellingham párbaja következhet a BL-ben

Két hét szünet után folytatódnak a Bajnokok Ligája csoportkörének a küzdelmei. A keddi játéknap legérdekesebb mérkőzésének a Napoli és a Real Madrid találkozója ígérkezik, mindkét csapat remek formában várja a C csoport rangadóját. A Bayern München a Köbenhavn vendégeként szeretné folytatni a veretlenségi sorozatát a csoportkörben.

2023. 10. 03. 4:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még csak a második körrel folytatódik a Bajnokok Ligája, ám már is látni, hol várható vérbeli rangadó. A keddi játéknapból például előzetesen kiemelkedik a Real Madrid nápolyi vendégjátéka, hiszen a C csoport két favoritja mérkőzik meg egymással. Mindkettő győzelemmel rajtolt, a napoli a Braga vendégeként nyert 2-1-re, míg a 14-szeres győztes  és ezzel csúcstartó spanyol csapat 1-0-ra verte a sérüléséből lábadozó csapatát, az Union Berlint. A hazai bajnokságban a Real volt eddig meggyőzőbb, hét meccséből hatot nyert és vezeti a La Ligát, a Serie A-ban címvédő Napoli ugyanakkor szeptember első felében botladozott, egy vereség és két döntetlen követte egymást, a múlt héten viszont már az előző idénybeli formáját idézte a csapat, s az Udinesének, majd a Leccének is négy gólt lőve győzött. 

A nápolyi védőknek sem lesz könnyű megállítani Jude Bellinghamet. Fotó: AFP

Nehéz lenne megjósolni az egyik vagy a másik fél sikerét, előre nem látszik döntő különbség a két együttes között. A madridiak nyugodtan készülnek a csoportrangadóra, Nápolyban viszont némi zavart okoz, hogy a csapat legnagyobb sztárja, a Bologna elleni 0-0-s mérkőzésen előbb büntetőt hibázott, majd lecserélésekor szóváltásba keveredett az edzőjével, majd összeveszett a klubbal is, amelynek  TikTok-csatornájára egy olyan videó került ki, amelyben kifigurázták őt. Erre válaszul a futballista menedzsere jogi lépésekkel fenyegetőzött, Osimhen pedig szinte az összes olyan fotóját levette közösségi oldalairól, amelyen Napoli-mezben feszített. A kedélyek mostanra talán már megnyugodtak, a csapat ugyanis a legutóbbi két meccsén simán nyert, a Serie A tavalyi gólkirálya pedig mindkét találkozón eredményes volt.

 

Az A csoportban a nagy esélyes Bayern München az FC Köbenhavn vendégeként lép pályára, és ha nem kap ki, akkor sorozatban a 17. idegenbeli csoportmeccsét vívja meg veretlenül, amivel beállítaná az FC Barcelona 2006 és 2012 között elért rekordját, a bajor gárda összességében 35 mérkőzés óta nem szenvedett vereséget a BL csoportkörében, a legutóbb 2017 szeptemberében a Paris Saint-Germain tudott győzni ellene.

A nyitókörben a Bayern fordulatos meccsen verte 4-3-ra a Manchester Unitedet,

amely a Premier League-ben a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, szombaton a Crystal Palace győzte le, így pedig az Old Traffordon sem mehet biztosra a török Galatasaray ellen.

 A D csoport első meccsein meglepetésre az előzetesen talán leggyengébbnek tartott Salzburg tudott győzni, a favorit Internazionale pedig csak döntetlent ért el a Real Sociedad otthonában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, keddi mérkőzések. A csoport: Manchester United (angol)–Galatasaray (török) 21.00 (tv: Sport1), FC Köbenhavn (dán)–Bayern München (német) 21.00, az állás: 1. Bayern München 3 pont, 2. Köbenhavn és Galatasaray 1-1, 4. Manchester United 0; B csoport: Lens (francia)–Arsenal (angol) 21.00, PSV Eindhoven (holland)–Sevilla (spanyol) 21.00, az állás: 1. Arsenal 3, 2. Lens és Sevilla 1-1, 4. PSV Eindhoven 0; C csoport: Union Berlin (német)–Braga (portugál) 18.45 (Sport 2), Napoli (olasz)–Real Madrid (spanyol) 21.00 (M4 Sport), az állás: 1. Napoli 3 (2-1), 2. Real Madrid 3 (1-0), 3. Braga 0 (1-2), 4. Union Berlin 0 (0-1), D csoport: Salzburg (osztrák)–Real Sociedad (spanyol) 18.45 (Sport 1), Internazionale (olasz)–Benfica (portugál) 21.00 (Sport 2), az állás: 1. Salzburg 3, 2. Real Sociedad és Internazionale 1-1, 4. Benfica 0.

Borítókép: Victor Osimhen és a klubja között már szent a béke (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.