Újraválasztották a hazai szövetség elnökét

További öt évig Németh Szilárd vezetheti elnökként a Magyar Birkózók Szövetségét, miután a pénteki tisztújító közgyűlésen ellenszavazat nélkül újraválasztották. Az eseményen bemutatták a hazai Hírességek Csarnokának újonnan megválasztott tagjait, valamint kialakult az elnökség összetétele is.

2024. 03. 08. 15:46
null
Fotó: ROTH TAMAS GEZA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszámoló, egyben tisztújító közgyűlést tartott pénteken a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ). Az egyedüli elnökjelölt, Németh Szilárd újabb öt évre megkapta a bizalmat.

Németh Szilárd folytathatja a megkezdett munkát (Fotó: Roth Tamas Geza)

Ellenszavazat nélkül

Németh Szilárdot ellenszavazat nélkül választotta meg a 77 szavazati joggal rendelkező küldött. A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) alapítója 2015 januárja óta tölti be ezt a pozíciót, akkor Hegedüs Csabát váltotta az elnöki poszton.

– Nagyon nagy munkára és nagy összefogásra volt szükség, mert ez nem egyszemélyes küldetés, hanem ahogy erre már utaltam korábban, gyakorlatilag a magyar birkózócsalád minden egyes tagja megértette, hogy mi a cél, és szeretett volna önként csatlakozni – mondta az MTI-nek az újraválasztása kapcsán Németh Szilárd. – Szerintem ennek az a titka, hogy nem kívülről van összeabroncsolva ez a rendszer, hanem belső indíttatásból, és akinek ez belülről jön, az képes mérlegelni, hogy mit ad érte cserébe, és mi semmi mást nem kértünk, csak tiszteletet és bizalmat.

 

Változás az elnökség összetételében

A vezetőség nőnap alkalmából köszöntötte a hölgyeket, majd hivatalosan is bemutatták a hazai Hírességek Csarnokának újonnan megválasztott tagjait: Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózót, a szövetség volt szakmai alelnökét, Repka Attila olimpiai és négyszeres Európa-bajnokot, Székely Pál és Tóth Lajos mesteredzőt, valamint posztumusz Kárpáti Károly olimpiai bajnokot, akit a hazai szabadfogás megteremtői között emlegetnek.

Változott az elnökség összetétele is. Barka Emese és Deák-Bárdos Mihály visszalépett az elnökségi tagságtól, míg a megválasztott tagok névsora a következő: Bácsi Péter, Bacsa Péter, Kiss Balázs, Mátyás Gábor, Virág Lajos, Rónyai Zoltán, Sastin Marianna, Sike András, Repka Attila, Péteri László, Berzicza Tamás, Farkas Tibor, Kacsó Tibor, Szuromi József, Török-Dénes Mercédesz, Sámuel Botond, Szél Attila, Lakatos Attila, Czigony Tamás, Vatai László, Veréb István, Szinay Attila, Takács László.

Borítókép: A küldöttek szavazása (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.