A Chelsea döntheti el a Premier League-et a Liverpool javára

Hétközi fordulóval folytatódnak a Premier League küzdelmei, a csonka 29. forduló elmaradt meccseit pótolják be. Kedden az Arsenal–Chelsea rangadó nyitja a mérkőzések sorát, de a londoni derbi igazi győztesei Liverpoolban és Manchesterben lehetnek. Mikel Arteta, a jelenleg éllovas Arsenal edzője szerint a két nagy rivális, a Liverpool és a Manchester City a Premier League történetének legjobbjai közé tartoznak. A Chelsea teljesítménye dönthet a három bajnokesélyes között a végelszámolásnál – eddig csak a Liverpool tudott győzni ellene.

2024. 04. 23. 5:20
Szoboszlai Dominik a Liverpool harmadik gólját lőtte a Chelsea ellen 4-1-re megnyert Premier League-meccsen január 31-én. Fotó: Getty Images/Clive Brunskill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb mint egy hónap múlva, május 19-én zárul a Premier League, de lehetetlen megmondani, hogy melyik csapat lesz a bajnok. Abszolút háromesélyes a küzdelem, jelenleg így áll a helyzet: 1. Arsenal 74 pont (77–26-os gólkülönbség), 2. Liverpool 74 (75–32), 3. Manchester City 73. Nem elhanyagolható, hogy a manchesterieknek eggyel kevesebb lejátszott meccsük van, s ha megelőlegezzük nekik a három pontot a Tottenham elleni elmaradt találkozón, akkor kétpontos előnnyel őket tehetjük az első helyre, de ha csak ikszelnek (idegenben ez is benne van), akkor totális a pontazonosság.

English Premier League - Chelsea vs Everton
A Chelsea jól állja a sarat a Liverpool legnagyobb riválisai ellen. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Kevés mérkőzés van hátra, de több olyan is akad, amelyik egyik vagy másik aranyesélyesnek banánhéj lehet, amin könnyen elcsúszhat. Az Arsenal számára mindjárt ilyen a Chelsea elleni londoni derbi. Ugyan a rivális nem a legszebb fényében tündököl, mindössze a kilencedik helyen áll a tabellán, de már nyolc bajnoki óta veretlen, s ebben a sorozatban a Manchester City otthonából is pontot rabolt. Nem téveszti meg a Chelsea helyezése Mikel Artetát sem.

– Óriási fejlődésen mentek keresztül – fogalmazott az Arsenal spanyol edzője a klubhonlapon. – Sokkal jobb helyezést érdemelnének annál, ahol vannak, elég csak megnézni, milyen teljesítményt nyújtanak a meccseiken. Mauricio Pochettino személyében kiváló edzőjük van, egy igazi vezető, aki elképesztő munkát végez. Ez egy londoni derbi lesz, két erős csapattal a pályán, a legjobbat kell nyújtanunk.

Érdekesség, hogy az Arsenal, a Liverpool és a Manchester City nagy versenyfutásában a Chelsea jelentheti a különbséget a végén. Pochettino csapatát ebben az idényben eddig csak a Liverpool tudta legyőzni a Premier League-ben.

számára emlékezetesek maradhattak a Chelsea elleni mérkőzések, hiszen tavaly augusztusban a Stamford Bridge-en debütált a Premier League-ben 1-1-es döntetlennel, a liverpooli visszavágón pedig gólszerzőként 4-1-es győzelem főszereplője volt az eddigi egyik legjobb angliai meccsén.

Az Arsenal edzője szerint a Liverpool és a City a legjobbak

A Liverpool tehát négy pontot hozott a Chelsea-n az idényben, a Manchester City viszont csak kettőt (4-4 és 1-1), az Arsenal pedig eddig egyet (2-2). A Pochettino-csapat most – újra – nagy szívességet tehet a Liverpoolnak, ha nem kap ki az Ágyúsok elleni második fellépésén sem.

– Ez lehet minden idők legszorosabb idénye, mert két másik csapattól is függünk – tért rá Arteta a bajnoki címért folytatott kiélezett küzdelemre, majd a Liverpoolt és a Manchester Cityt dicsérte. – Ebben az évtizeden ez a két legjobb csapat a Premier League-ben, de a liga történetében is a legjobbak közé tartoznak.

 

Premier League, 29. forduló, elmaradt meccsek:

Kedd
Arsenal–Chelsea 21.00

Szerda
Wolverhampton Wanderers–AFC Bournemouth 20.45
Crystal Palace–Newcastle United 21.00
Everton–Liverpool 21.00
Manchester United–Sheffield United 21.00

Csütörtök
Brighton & Hove Albion–Manchester City 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.