Gulácsi Péter és Willi Orbán nagy meccsén kiütötte riválisát a Lipcse

Az RB Leipzig 4-1-re nyert a Borussia Dortmund ellen a Bundesliga 31. fordulójának rangadóján. Gulácsi Péter a háromszázadik tétmeccsét, Willi Orbán a kétszázadik Bundesliga-találkozóját játszotta a lipcsei csapat színeiben, mindketten végig a pályán voltak. Eltiltása után visszatért a Freiburgba Sallai Roland, de nem zárt jó meccset: büntetőt hibázott, sárga lapot kapott, csapata pedig előnyről kapott ki a Wolfsburgtól. Szalai Attila ismét a kispadról figyelte a Freiburg meccsét.

2024. 04. 27. 17:42
RB Leipzig - Borussia Dortmund27 April 2024, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, RB Leipzig - Borussia Dortmund, Matchday 31, Red Bull Arena. Leipzig's Willi Orban (l) and Dortmund's Julian Brandt fight for the ball. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Willi Orbán kétszázadik meccsét játszotta az RB Leipzig színeiben Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és is ünnepi mérkőzésre készült. A magyar kapus háromszázadik alkalommal védte az RB Leipzig kapuját, míg Orbán a kétszázadik Bundesliga-meccsét vívta a lipcsei csapat mezében a Bundesliga 31. fordulójának rangadóján, a Bajnokok Ligája-elődöntős Borussia Dortmund ellen. Bár a találkozó első gólját Gulácsi kapta, végül az eredmény is illett a magyar futballisták ünnepéhez.

RB Leipzig - Borussia Dortmund
Openda szerezte az RB Leipzig első gólját Gulácsi Péter és Willi Orbán jubileumi meccsén (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas)

A szünetre már a hazai pályán játszó RB Leipzig vonulhatott előnnyel: Openda egyenlített, majd a hosszabbításban Sesko szerezte meg a vezetést.

A második félidő elején Simakan, majd a hajrában Baumgartner is betalált, így Gulácsi és Orbán jubileumi meccsén végül kiütéses, 4-1-es sikert aratott a lipcsei csapat.

Gulácsi és Orbán jó úton a Bajnokok Ligája felé

A győzelemmel az RB Leipzig öt pontra növelte előnyét a Dortmund előtt, s két pontra megközelítette a harmadik helyen álló Stuttgartot. Gulácsiék következő idénybeli Bajnokok Ligája-szereplése már-már biztosnak tekinthető, bár ha a papírforma teljesül, és a Bundesliga tényleg öt BL-helyet kap, akkor a Dortmundnak sem kell emiatt aggódnia.

 

büntetőt hagyott ki

Válogatottbeli csapattársaikkal ellentétben Sallai Roland és nem lehetett ünnepi hangulatban. Utóbbi – sajnos mondhatjuk, hogy szokás szerint – a kispadról figyelte, ahogy a Freiburg ellen előbb kiegyenlít, majd a 90. percben a győztes gólt is megszerzi a Wolfsburg.

Bár végigjátszotta a meccset, Sallainak még jobban fájhat a vereség, ugyanis a 87. percben büntetőt hibázott, amikor újra megszerezhette volna a vezetést.

Dráma: még mindig veretlen a Leverkusen

A Bayer Leverkusen már korábban bebiztosította bajnoki címét, de Xabi Alonso hangsúlyozta, szeretnék első csapatként veretlenül megnyerni a Bundesligát. Nos, a Stuttgart ellen a 96. perc legvégén egyenlített a Leverkusen, így megőrizte veretlenségét.

 

Bundesliga, 31. forduló

Péntek
Bochum–Hoffenheim 3-2

Szombat
RB Leipzig–Borussia Dortmund 4-1
Freiburg–Wolfsburg 1-2
Bayern München–Eintracht Frankfurt 2-1
Augsburg–Werder Bremen 0-3
Bayer Leverkusen–Stuttgart 2-2

Vasárnap
Mönchengladbach–Union Berlin 15.30
Mainz–Köln 17.30
Darmstadt–Heidenheim 19.30

Az élmezőny állása
1. Leverkusen 81 pont (már bajnok)
2. Bayern 69
3. Stuttgart 64
4. Leipzig 62
5. Dortmund 57

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.