De Minaur miatt nem jön létre a Nadal–Marozsán meccs

Marozsán Fábián magabiztos és gyors győzelmet aratott a 2,8 millió euró összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztorna 2. fordulójában, az ellenfele, a francia Luca van Assche 6:0, 3:2-nél feladta a meccset. Rafael Nadal a biztató bemutatkozás után viszont máris kiesett, a világranglistán 11. ausztrál Alex de Minaurtól kapott ki 7:5, 6:1-re. Ezzel eldőlt, nem jön létre a Nadal–Marozsán meccs.

2024. 04. 17. 19:18
Rafael Nadal
Rafael Nadal csalódott, de nem adja fel, megpróbál visszakapaszkodni a csúcsra Fotó: Europress/AFP/Paul Barrena
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián eredetileg csak a 17. kiemelt volt a tornán, de a címvédő Carlos Alcaraz visszalépése miatt előlépett a tizenhatodik helyre, ezért csak a második fordulóban mutatkozott be. A világranglistán 39. magyar éljátékosra a francia Luca van Assche (99.) várt, aki 19 esztendejével az első száz negyedik legfiatalabb jtékosa. A belga származású teniszező 2021-ben junior bajnok volt a Roland Garroson.

Marozsán Fábián, Luca van Assche, Rafael Nadal, Barcelona, tenisz
Marozsán Fábián vigasztalja az ellenfelét, miután feladta a mérkőzést (Forás: X)

Marozsán imponáló fölényben játszott, az első szettet nullára hozta, a másodikban is 3:2-re vezetett, amikor Luca van Assche feladta a mérkőzést. Marozsánra a 16 között egy igazi salakspecialista, az argentin Facundo Diaz Acosta vár, aki 53. az ATP-rangsorban, és februárban tornát nyert Buenos Airesben.

Marozsán a negyeddöntőben a 37 éves, 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadallal találkozhatott volna, csak hogy a Barcelonában visszatérő spanyol klasszis már a második fordulóban kikapott Alex de Minaurtól, méghozzá viszonylag simán, 7:5, 6:1-re. Lám, hosszú kihagyás után nagyon nehéz a visszakapaszkodás még a salak korábbi királyának is.

Madridban, majd Rómában megpróbálok előrébb lépni, mert ha van egy torna, amiért érdemes mindent beleadni, sőt belehalni, akkor az Párizs

– fogadkozott a vereség után Nadal, aki tehát nem adja fel, megpróbál a Roland Garrosra ismét formába lendülni.

Barcelona, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Marozsán (17.)–Van Assche (francia) 6:0, 3:2-nél Van Assche feladta
De Minaur–Nadal 7:5, 6:1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.