Már hivatalosan is megvan a magyar élvonal egyik kiesője

A labdarúgó NB I 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Kecskemét hazai pályán 2-1-re legyőzte a Mezőkövesdet, amivel eldőlt, hogy a KTE a következő bajnokságban is biztosan az NB I-ben szerepel majd, a kövesdiek viszont ezzel a vereséggel már matematikailag is kiestek.

2024. 04. 21. 16:23
A mezőkövesdi játékosok a KTE második góljánál már tudták, kiesnek az NB I-ből Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorsdöntő meccsre készült a Kecskemét és a Mezőkövesd is. Utóbbi pontosan tudta, hogy ha nem nyer, akkor kiesik, előbbinek pedig azért volt rendkívül fontos a három pont, mert a biztos bennmaradást jelentette a számára. Eleinte úgy tűnt, a kövesdiek örülhetnek majd, jól játszottak, és a 32. percben megszerezték a vezetést, Szalai József előrevetődve fejelt a hazai kapuba. 

Szabó József élete első NB I-es gólját szerezte, de nem sokra ment vele. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Hét perccel később azonban egyenlített a Kecskemét, Helmich Pál szép kényszerítőzés után talált a kapuba. Szegény embert pedig még az ág is húzza: a menteni igyekvő Beriasvili öngóljával a KTE meg is fordította az eredményt a 69. percben, 2-1 lett a vége. A Mezőkövesd egymást követő nyolc idény után kiesett az élvonalból, a Kecskemét pedig megnyugodhat, a következő kiírásban is az NB I tagja lesz. 

Szalai József, a kövesdi gólszerző az M4 Sport kamerája előtt nyilatkozott, örült élete első NB I-es góljának, annak viszont nem, hogy a csapata kikapott, és ezzel kiesett. Elmondta, minden hátralévő meccsen szeretnének tisztességesen helyt állni.

NB I, 29. forduló

Szombat

Puskás Akadémia–Paks 5-0 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző, jv.: Pintér, gólszerzők: Nissilä (23.), (Puljic 60.), Nagy Zs. (73. – 11-esből), Komáromi (80.), Szolnoki (89.)

Ferencváros–Kisvárda 0-0, Groupama Aréna 13 749 néző, jv.: Káprály.

Diósgyőr–Debreceni 5-3 (2-1), DVTK-stadion, 6005 néző, Jv.: Bogár, gólszerzők: Klimovics (1.), Edomwonyi (22., 60.), Gera D. (67.), Fekete V. (90+4.), illetve Baranyai (42.), Bárány (47.), Ojediran (83.)

Vasárnap

Kecskemét–Mezőkövesd 2-1 (1-1), Kecskemét, 2083 néző, jv.: Zierkelbach, gólszerzők: Helmich (39.), Beriasvili (öngól, 69.), illetve Szabó J. (32.)

Fehérvár–Zalaegerszeg 1-1 (0-0), Sóstói Stadion, 3756 néző, jv.: Csonka, gólszerzők: Christensen (71. – 11-esből), illetve Szafranov (86.)

Újpest–MTK 18.30 (M4 Sport)

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.