Ronnie O’Sullivan kínos helyzetbe hozta az ellenfelét a sznúker-vb-n

Ronnie O’Sullivann magabiztosan mutatkozott be a sheffieldi Crucible Színházban zajló sznúker-világbajnokság első fordulójában. A hétszeres vb-győztes 8-1-es vezetésre tett szert Jackson Page ellen az első szakaszban, ami után a pénteki folytatás már csupán formaság. Ronnie O'Sullivan a legjobb 16 között a Barry Hawkins–Ryan Day mérkőzés győztesével találkozik. A nap meccsét csütörtökön az angol Jack Lisowski és a kínai Ting Csün-huj játszotta a Crucible-ben.

2024. 04. 24. 18:38
UK: Cazoo World Championships 2024
Nehéz eldönteni, hogy zsigerből jön-e, vagy Ronnie O’Sullivan sértegeti az ellenfeleit Fotó: Reuters/Cody Froggatt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többen beismerték már, nem könnyű a elleni mérkőzéseket kezelni, hiszen a hétszeres világbajnok nemcsak technikailag a legjobb sznúkerjátékos, hanem erős személyiség is. Csütörtökön így járt a walesi Jackson Page is. Ronnie O’Sullivan lehengerlően kezdett, Page pedig elemi hibákat is elkövetett, 4-0-nál már feszengett, erősen csóválta a fejét, láthatóan nagyon kínosan érezte magát, talán arra gondolt, legalább egy frémet nyerjen, nehogy csúfos 10-0 legyen a vége.

Sznúker-vb, Ronnie O'Sullivan, jackson page, első forduló, Crucible
A szokásos grimasz Ronnie O’Sullivan arcán, a háttérben Jackson Page feszeng (Fotó: Reuters/Cody Froggatt)

Ronnie O’Sullivan csak 6-0 után lassított, Page egy szép, 142-es brékkel lőtte be a becsületgólt. 6-1 után két sznúker hátrányból küzdötte vissza magát annak köszönhetően, hogy a király koncentrációja visszaesett, de hiába, a döntő pillanatban a walesi ekkor is hibázott. A Rakéta becenevű klasszis ezután ismét lökött egy nagy bréket (98), így alakult ki a 8-1-es részeredmény, ami után a pénteki folytatás már csak formaság.

Kevésen múlt a 147-es, maximális brék

A 2020-ban vb-döntős Kyren Wilson is 8-1-re vezetett a walesi Dominic Dale ellen az első szakasz végén, ami után persze nem remegett meg a keze. Az angol játékos mégsem lehet maradéktalanul elégedett. Az utolsó játékban ugyanis már belökött 11 piros és 11 fekete golyót, közel volt a maximális 147-es brékhez, akkor azonban hibázott. 40 ezer fontja bánja...

– A családom, a feleségem és a gyerekeim is eljöttek erre a mérkőzésre, ezért is szerettem volna meglepni őket. Tavaly az iskolában látták, ahogy 147-et löktem a Crucible-ben, ezért is gondoltam, jó lenne megpróbálni ugyanezt úgy, hogy élőben láthassák – mondta az elszalasztott esélyről Kyren Wilson.

Már a negyedik döntőfrémes meccs

David Gilbert és Sze Csia-huj után Robert Milkins és Jack Lisowski is döntőfrém után, tehát 10-9-es győzelemmel jutott tovább. Különösen Ting Csün-huj és Lisowski mérkőzése volt magas színvonalú.

– Az utolsó frémben csak arra vágytam, hogy kapjam meg az esélyt. Utána minden simán ment, az összes golyót a zseb közepébe löktem. Ez az egyik legnagyobb győzelmem a pályafutásom során – mondta Lisowski, aki a világranglista 17. helyezettjeként készült a vb-re, tehát a selejtezőben is kellett játszania két meccset, de mint mondta, nagyon jó formában és frissnek érzi magát.

Sznúker-vb, 1. forduló:

Luca Brecel (belga, 1.)–David Gilbert (angol, 31.) 9-10
Ali Carter (angol, 9.)–Stephen Maguire (skót, 28.) 7-10
Shaun Murphy (angol, 8.)–Ljü Hao-tien (kínai, 26.) 10-5
Mark Selby (angol, 5.)–Joe O’Connor (angol, 30.) 6-10
Judd Trump (angol, 3.)–Hosszein Vafaei (iráni, 19.) 10-5
Tom Ford (angol, 14.)–Ricky Walden (angol, 32.) 10-6
Csang An-ta (kínai, 11.)–Jak Jones (walesi, 44.) 4-10
Mark Williams (walesi, 6.)–Sze Csia-huj (kínai, 23.) 9-10
Gary Wilson (angol, 10.)–Stuart Bingham (angol, 29.) 5-10
Robert Milkins (angol, 16.)–Pang Csün-hszü (kínai, 27.) 10-9
Mark Allen (északír, 4.)–Robbie Williams (angol, 45.) 10-6
Ting Csün-huj (kínai, 7.)–Jack Lisowski (angol, 17.) 9-10
Kyren Wilson (angol, 12.)–Dominic Dale (walesi, 40.) 10-1

Ronnie O'Sullivan (angol, 2.)–Jackson Page (walesi, 43.) 8-1 – részeredmény
Barry Hawkins (angol, 15.)–Ryan Day (walesi, 18.)
John Higgins (skót, 13.)–Jamie Jones (walesi, 41.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.