Szövetségi kapitány lett Sztanyiszlav Csercseszovból

A Ferencváros tavaly júliusban leváltott vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov lett a kazah labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

2024. 06. 03. 14:35
Sztanyiszlav Csercseszov legutóbb a Ferencváros vezetőedzője volt
Egy éve Sztanyiszlav Csercseszov állásába került a KÍ Klaksvík elleni vereség Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kazah és orosz lapok vasárnap arról számoltak be, hogy Sztanyiszlav Csercseszov Asztanába utazott, hogy pontot tegyenek a tárgyalások végére. Ez azóta meg is történt, és a kazah szövetség hétfőn arról számolt be, hogy az orosz szakember lesz a labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, az Ahmat Groznijhoz távozó Magomed Adijev helyét veszi át. A hírek szerint Csercseszovnak kettő plusz egy évre szól a szerződése.

A hatvanéves tréner korábban hazájában, Ausztriában és Lengyelországban is dolgozott, 2016 és 2021 között pedig az orosz válogatott szövetségi kapitánya volt. A 2021-es Európa-bajnokságot követően menesztették, miután csapata nem jutott tovább a kieséses szakaszba. 2021 decemberében került a Ferencvároshoz, ahonnan a KI Klaksvík elleni BL-selejtezős fiaskó után távoznia kellett, majd közel egy év telt el, mielőtt kinevezték volna Kazahsztán szövetségi kapitányának. 

Unatkozni nem lesz ideje, pénteken Örményországgal (14.00, tv: Spíler 2), jövő kedden Azerbajdzsánnal (16.00) mérkőzik meg a csapata.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.