Hobbiból bevételi forrás: Szoboszlaiék sokat hozhatnak a konyhára

A magyar labdarúgó-válogatott felemelkedése, a 2016-os Európa-bajnokságtól kezdve a focistakártyák gyűjtése népszerű hobbivá vált Magyarországon. Aki pedig nem csupán gyűjteni akarja a Szoboszlai Dominik és társai fotójával ellátott tárgyakat, az anyagilag is jól járhat, ha okosan cselekszik.

Forrás: Origo2024. 06. 03. 7:34
Szoboszlai Dominik a Koszovó elleni barátságos mérkőzésen 2024 márciusában
Szoboszlai Dominik a Koszovó elleni barátságos mérkőzésen 2024 márciusában Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság óta kezdett el felfelé ívelni a focistakártya-gyűjtés, amely a világon egy óriási pénzeket megmozgató üzletág. Ki gondolná azt, hogy ebben az üzletben a világon százmilliós értékben mozognak a pénzek? És gondolta-e volna valaki azt, hogy Szoboszlai Dominik Transfermarkt-értéke, annak mozgása is befolyásolja az árakat?

Mára eljutottunk oda, hogy a focistakártyák gyűjtése komoly pénzügyi befektetés is lehet. Magyarul: a fiatal tehetségek kártyáit olcsón megveszik, aztán, ahogy a tehetségből sztár lesz, a kártya értéke is emelkedni fog.

Szoboszlai Dominik kártyás berobbanása akkor történt meg, amikor 2017-ben Salzburgba igazolt. Amikor a Lipcse játékosa lett, már több száz dollárt ért egy Szoboszlai-kártya.

De hogy mi történt ezek után, s hogy kik vásároltak fel százmillió forintos értékben – befektetési céllal – Szoboszlai-kártyákat, az is kiderül az Origó cikkéből.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.