Horrorpárbajban lett svájci kupagyőztes a magyar válogatott légiós

Csak a 24. lövés után nyerte pedig a tizenegyespárbajt a Servette a Svájci Kupa döntőjében a Lugano ellen, miután a végeredmény a hosszabbítás végén is 0-0 volt. A Servette magyar játékosa, Bolla Bendegúz csereként állt be, elhibázta a tizenegyesét, de így is kupagyőztesként csatlakozhat a válogatotthoz.

2024. 06. 02. 18:46
Bolla Bendegúz csapata, az FC Servette drámai tizenegyes párbajt megnyerve hódította el a Svájci Kupát Fotó: Europress/AFP/Fabrice Coffrini
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bolla Bendegúz svájci kupagyőzteslént jöhet haza Telkibe, az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott edzőtáborába. A Servette a Luganóval csapott össze a fináléban, és Bolla Bendegúz a 85. percben állt be. Így sem játszott keveset, mert a végeredmény 0-0 lett, így hosszabbításra került sor. Abban sem született gól, így következtek a tizenegyesek, és ez a párbaj horrorisztikusra sikeredett: sokan hibáztak, köztük Bolla Bendegúz is, végül a 24. tizenegyesnél dőlt el a kupa sorsa, ekkor a Bayern Münchenben nevelkedett Lukas Mai hibázott, így a Servette 9-8-re megnyerte a párbajt.

Super League: Servette FC - FC Stade-Lausanne-Ouchy
Bolla Bendegúz kupagyőztes lett Fotó:  Reuters/Maya Cretegny

Bolla Bendegúz a nyáron került kölcsönbe a svájci klubhoz az angol Wolverhamptontól. Ma még nem tudni, hol folytatja, az angolok visszahívják-e, mindenesetre a Servette-nek opciós joga van a szerződtetésére. A magyar védő 45 tétmeccsen lépett pályára Svájcban, és június 15-én éppen Svájc ellen akár pályára is léphet az Európa-bajnokságon…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.