Az NB I különleges fordulójában szerencsét hoztak az öttusázók

Csonka fordulót rendeznek a labdarúgó NB I-ben: a nemzetközi meccsek miatt a Ferencváros, a Paks és a Puskás Akadémia mérkőzését is elhalasztották. Az eddigi két találkozó hazai sikert hozott, az Újpest és a DVTK győzelme között további párhuzam is található.

2024. 08. 24. 20:14
dvtk 20240824 Miskolc
LABDARÚGÁS NB I,5. forduló: Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE
Fotó: Vajda János VJ
Észak-Magyarország
Egyetlen gól döntött a DVTK javára a Kecskemét ellen Fotó: Észak-Magyarország/Vajda János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ adatbankja alapján csak jövőre fejeződik be a labdarúgó NB I ötödik fordulója, a ZTE és a Ferencváros mérkőzését 2025 februárjában pótolják. Egyelőre csak annyi jelenthető ki, hogy a forduló harmadánál járva még nincs idegenbeli gól: a DVSC 3-0-ra kapott ki az Újpest otthonában, a Kecskemét 1-0-s vereséget szenvedett a DVTK vendégeként.

dvtk 20240824 Miskolc
LABDARÚGÁS: NB I, 5. forduló: Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE
Fotó: Vajda János VJ
Észak-Magyarország
Guzi Blanka öttusa Gulyás Michelle olimpia
Az olimpiai negyedik öttusázó Guzi Blanka volt a kezdőrúgó, őt köszöntik a DVTK szurkolói (Fotó: Észak-Magyarország/Vajda János)

Amellett, hogy két hazai győzelem született, található további párhuzam is az Újpest és a DVTK sikere között: mindkét meccs helyszínén olimpikon öttusázót köszöntöttek. A párizsi aranyérmes Gulyás Michelle az Újpest, az olimpián negyedikként végzett Guzi Blanka a DVTK sportolója. Utóbbi még a kezdőrúgást is elvégezte. Újpesten Gulyás mellett a szintén párizsi aranyérmes Márton Viviana és ikertestvére, Luana, valamint az idén ötkarikás ezüstérmet szerzett Tótka Sándor is a félidei ünnepeltek között volt.

A futballra áttérve: az Újpest győzelme sima volt, a DVTK a holland csereember, Acolatse találatával nyert 1-0-ra. Mind az Újpest, mind a Diósgyőr második győzelmét szerezte meg a bajnokságban.

Labdarúgó NB I, 5. forduló

Újpest–Debrecen 3-0 (2-0), Szusza Ferenc Stadion, 5779 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Bese (20.), Ljujics (29.), Brodics (52., 11-esből)
DVTK–Kecskemét 1-0 (0-0), DVTK Stadion, 4121 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Acolatse (73.)

További mérkőzések
Nyíregyháza–Fehérvár (vasárnap, 17.45)
MTK–Paks (december 4., 19.00)
Győr–Puskás Akadémia (december 4., 19.00)
ZTE–Ferencváros (2025. február 5., 19.00)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.