Szoboszlai egy kávéspohárral szórakozott, Nagelsmann üzent

Megérkezett Düsseldorfba a magyar labdarúgó-válogatott, amely szombaton idegenben lép pályára Németország ellen a Nemzetek Ligája új idényének az első fordulójában. Szoboszlai Dominik a stadionbejáráson egy műanyag kávéspohárral volt elfoglalva, volt lipcsei edzője, a jelenlegi német szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann pedig máris a világbajnoki címről álmodozik.

2024. 09. 06. 19:21
Szoboszlai Dominik jó hangulatban várja a németek elleni meccset. Forrás: MLSZ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt még idehaza, a telki edzőközpontban tartott edzést Marco Rossi a magyar válogatott játékosainak, aztán a csapat elutazott Düsseldorfba, ahol szombaton először lép pályára az Európa-bajnokság óta. A magyar csapat első dolga a stadion bejárása volt a helyszínre érkezve, a játékosok és a stábtagok kedélyesen elbeszélgettek a düsseldorfi arénában.

Szoboszlai délelőtt még Telkiben edzett. Fotó: MLSZ

Az 54 ezres stadion leginkább a Herthában futballozó Dárdai Márton és Dárdai Palkó számára lehetett ismerős, hiszen a Düsseldorf a berliniekhez hasonlóan a Bundesliga II-ben szerepel jelenleg. Szoboszlai Dominik például a lipcsei időszakában egyetlen tétmeccsen sem lépett pályára itt. A Liverpool sztárjának alighanem hiányzott a labda a pályán, így jobb híján egy műanyag kávéspohárral szórakoztatta magát, íme:

Nagelsmann világbajnok akar lenni

A magyar pályabejárás előtt a német válogatott már meg is tartotta a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját a helyszínen. A Ripost tudósítása szerint Julian Nagelsmann szövetségi kapitányt természetesen az Eb óta történt nagy változásokról kérdezték, például arról, hogy ki lehet a visszavonuló Toni Kroos utódja.

– Változott a keretünk, de teljesen mindegy, hogy ki játszik, a játékunk nem szabad hogy változzon – jelentette ki Nagelsmann, aki máris a 2026-os vb-re készül. – Azt mondtam, hogy világbajnokok akarunk lenni. Az lett volna a baj, ha nem így gondolom. Ha ezt kritizálja valaki, az bizony baj.

Nagelsmann a magyarok játékára is kíváncsi:

– Védekezésben erősek, de emlékezhetünk, hogy az Európa-bajnokságon nekik is voltak helyzeteik, s egyenlíthettek is volna. A magyarok most biztosan támadóbb futballt fognak játszani. Kíváncsi vagyok, hogy az Európa-bajnoksághoz képest hogyan teljesítenek majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.