A Bayern másodedzője, Miroslav Klose örökre szívébe zárta a Laziót + videó

Miroslav Klose kis túlzással levezetni ment Rómába, majd öt év után klublegendaként távozott a Laziótól. A lengyelországi születésű világbajnok német csatár érzelmes interjút adott a Bayern München klubtévéjének a ma esti Lazio–Bayern BL-nyolcaddöntő előtt.

Szilágyi
2021. 02. 23. 13:38
Tanguy Nianzou Kouassi (FC Bayern Munich) is in the squad for the first time in the game against Werder Bremen.
Edzőként segíti a Bayern Münchent Fotó: Frank Hoermann Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miroslav Klose mindig híres volt a váratlan húzásairól; 2011-ben 33 évesen egyszer csak fogta magát, és nemcsak csapatot, országot is váltott. Tudomásul vette, hogy a Bayern Münchenben nem számolnak vele komolyan, pedig amikor megkapta a lehetőséget, bizonyított.

Bő tíz éve a Lazióba igazolt, ahol 2013-ban Olasz-kupát nyert, a döntőben a Róma ellen győzött a csapata. Klose azon kevesek egyike, akik harmincon túl is maradandó nyomot hagytak az olasz futballban, a lengyelországi Opole szülöttén kívül csak heten mondhatják el magukról, hogy egy Serie A-mérkőzésen öt gólt szereztek. Klose 2013. május 5-én a Bologna elleni 6-0-s győzelem alkalmával mutatta be, hogy ő is képes erre a mutatványra.

2016-ban a Fiorentina elleni olasz bajnokin stílszerűen góllal, a klub mezében a 64. találattal fejezte be a játékos-pályafutását, ezzel utolérte a vonatkozó klubrangsorban a macedón Goran Pandevet. Klose ünnepelt sztár volt Rómában.

Nem volt kiemelkedően gyors, de remekül helyezkedett
Fotó: ANDREAS SOLARO / AFP

 

Miroslav Klose a világbajnokságok történetének legeredményesebb játékosa 16 góllal. A játékos-pályafutását 2014-ben a világbajnoki aranyéremmel koronázta meg, az aktív futball után előbb a német válogatott szakmai stábjában kapott állást, majd a Bayern utánpótlásában foglalkoztatták, tavaly nyáron egyéves szerződést írt alá a felnőtt csapathoz, Hansi Flick másodedzőjeként tevékenykedik. A Bayern klubtévéje is méltatta az érdemeit a ma esti Lazio–Bayern München Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt.

Edzőként próbál meg érvényesülni
Fotó: Frank Hoermann / AFP

Klose a találkozó előtt felidézte az Olaszországban töltött legfontosabb pillanatait. – Rengeteget tanultam Olaszországban: a szürke hétköznapokon az edzőközpontban jól éreztük magunkat, több barátságot is kötöttem, a klub alkalmazottaival a mai napig nagyon jó a viszonyom. Mikor kiderült, hogy összesorsolták a BL-ben a Laziót a Bayernnel, sok üzenetet kaptam a római barátaimtól. Nem győztem megválaszolni őket. Olaszországban imádják a focit: a mai napig nem felejtem a 2013-as Olasz-kupa döntőt, 1-0-ra nyertünk a Róma ellen, majd nyitott tetejű busszal vittek körbe minket a városban. Akármerre néztem, mindenhol rajongó drukkereket, szurkolókat láttam. Azelőtt nem tapasztaltam hasonlót: kicsit olyan volt, mint 2014-ben, amikor a német válogatottal megnyertük a vb-t. Természetesen ma este a Bayern-győzelmért dolgozom, remélem, jó napot fogunk ki, és sikerül megnyernünk a meccset. Hozzáteszem, nem lesz könnyű dolgunk, mert a Lazio nagyon egységes, taktikailag sokszínű csapat, amely a soraiban tudhatja Ciro Immobilét, aki 36 góljával európai Aranycipős lett az elmúlt szezonban. Ilyen sok gólt rúgni egy olyan bajnokságban, ahol a csapatok nagy része a védekezéssel van elfoglalva, tiszteletre méltó teljesítmény. Bízom benne, hogy ma este mi leszünk a jobbak – mondta Klose a Bayern klubtévéjének.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.