A nem teljesen egészséges Djokovics legyőzte a Fucsovicsot kiejtő Raonićot

Djokovics még mindig nem telejsen egészséges, ennek ellenére elbúcsúztatta a Fucsovics Mártont kiejtő Miloš Raonićot az Australian Open nyolvaddöntőjében. A szerb világelső Alexander Zverevvel játszik a következő fordulóban. A nőknél Simona Halep visszavágott Iga Swiateknek a tavalyi Roland Garroson elszenvedett vereségért, és három játszmában harcolta ki a továbbjutást.

Szilágyi
2021. 02. 14. 14:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nem rendeltek volna el ötnapos karantént Victoria államban, és megtöltik a nézők a Rod Laver Arénát, mindenki azt fürkészte volna, vajon Novak Djokovics kikúrálta-e az előző fordulóban összeszedett sérülését. Egy szett alapján nehéz lett volna ezt megmondani, hogy ez mennyire sikerült. Mindenesetre a Fucsovics Mártont elbúcsúztató kanadai Miloš Raonić nem nőtt fel a feladathoz. Bevágott sistergős szervákat, ahogy szokta, de ennél sokkal többet nem csinált az első játszmában, amely rövidítésben dőlt el Djokovics javára.

Djokovics Zverevvel játszhat a legjobb nyolc között
Fotó: EPA/Dave Hunt

A második szett elején kellett először bréklabdát hárítania a világelsőnek, és ezt valahogy túlélte, majd Raonić élt a szabályok adta lehetőséggel, ápolási szünetet kért, a sérült bokáját kezeltette, majd amikor felállt a székéből, és visszasétált a pályára, olyan játékkal lepte meg magát és persze a világelsőt, amire nem nagyon számítottunk. El is vette a szerb szervajátékát, brékelőnybe került a meccs során először, és ez elég is volt az egyenlítéshez.

A folytatásban Djokovics egy sebességgel feljebb kapcsolt, a 6:1-es harmadik játszmában nem volt kérdés, a negyedikben sem. 7:6, 4:6, 6:1, 6:4 lett a vége. Djokovics a háromszázadik mérkőzését nyerte meg a Grand Slam-tornán.

A világelső Alexander Zverevvel játszik a negyeddöntőben. Azzal a Zverevvel, aki magabiztosan menetel, a hórihorgas német a szerb Dusan Lajovics ellen sem remegett meg, és máris bemasírozott a legjobb nyolc közé. A szerb csak a második játszmában húzkodta meg az oroszlán bajszát, de Zverev könnyedén leszerelte, és pályafutása ötvenedik győzelmét aratta a Grand Slam-tornákon.

Zverev biztosan menetel Melbourne-ben
Fotó: EPA/Dean Lewins

Simone Halep már túl van a bűvös ötvenedik győzelmen, de ma különösen motiváltan ment fel a melbourne-i pályára. A háló túloldalán az a lengyel Iga Swiatek várt rá, aki tavaly megnyerte a Roland Garrost, és a tornagyőzelem felé vezető úton a nyolcaddöntőben le is győzte őt. Úgy indult a meccs, hogy idén is lehet meglepetés, az első szettet 6:3-mal „takarította be” a varsói tini, de a folytatásban Halep feléledt. A kétszeres Grand Slam-győztes korábbi világelső összesen öt játékot engedélyezett 19 éves ellenfelének.

Halep hátrányból fordított a lengyel tini ellen

Australian Open nyolcaddöntő, férfiak, még nem közölt eredmények: Djokovics (szerb 1.)–Raonic (kanadai, 14.) 7:6, 4:6, 6:1, 6:4. A. Zverev (német, 6.)–Lajovics (szerb, 23.) 6:4, 7:6 (7-5), 6:3.

Hétfőn: Rubljov (orosz, 7.)–Ruud (norvég, 24.), McDonald (amerikai)–Medvegyev (orosz, 4.), Cicipasz (görög, 5.)–Berrettini (olasz, 9.), Fognini (olasz, 16.)–Nadal (spanyol, 2.).

Nők, még nem közölt eredmény: Halep (román, 2.)–Swiatek (lengyel, 15.) 3:6, 6:1, 6:4. Hétfőn: Barty (ausztrál, 1.)–Rogers (amerikai), Mertens (belga, 18.)–Muchová (cseh, 25.), Vekic (horvát, 28.)–Brady (amerikai, 22.), Pegula (amerikai)–Szvitolina (ukrán, 5.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.