A felfüggesztéssel véget érhet a vb-bronzérmes karrierje

Egy évre felfüggesztette hat szabadfogású birkózó válogatott tagságát a Magyar Birkózószövetség. A döntés értelmében a 32 éves, világbajnoki bronzérmes Veréb István lemaradhat a jövő évi tokiói olimpiáról, amit pályafutása lezárásának szánt.

Magyar Nemzet
Forrás: DIGI Sport / Sport 242020. 09. 09. 14:34
Verb Istvn
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20. Veréb István, miután kikapott a venezuelai Pedro Cabellos Fuentestõl a férfi kötöttfogású birkózók 86 kilogrammos súlycsoportjának vigaszági mérkõzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 20-án. Veréb István vereségével kiesett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden kitört a birkózóbalhé, miután a Magyar Birkózószövetség a honlapján megjelent közleményben nyilvánosságra hozta a válogatott kerettag Veréb István, Mester Milán, Szurovszki Patrik, Lukács Botond, Juhász Balázs és Nagy Mihály felfüggesztését.

A szövetség szerint az érintettek nem jelentek meg a válogatott miskolci edzőtáborának második hetén, amit elfogadhatatlan magyarázatokkal indokoltak. Bácsi Péter szakmai igazgató elmondása alapján ráadásul nagy fokú tiszteletlenséget is tanúsítottak a vezetőség irányába.

Az eltiltott Veréb István, aki magyar születésű versenyzőként a szabadfogású szakág legutóbbi világbajnoki érmét szerezte a 2013-as harmadik helyezésével, a DIGI Sport / Sport 24-nek reagált a történtekre. Állítása szerint ő egy térdsérülés miatt járt orvosi vizsgálatokon, erről pedig mindenkit értesített írásban és telefonon.

– Azért állok értetlenül az eset előtt, mert mindent elküldtem a két edzőmnek, és ebben egyértelműen benne van, hogy sérült a térdem, most sérült meg, nem kitaláltam – jelentette ki Veréb. – Mi ellen lázadtam azzal, hogy elmentem orvoshoz? Nem mondom, hogy a szövetségi kapitánnyal összejárok sütögetni, nem vagyunk tökéletes viszonyban, de az elmúlt időszakban minden probléma nélkül tudtunk együtt dolgozni.

Veréb István hozzátette, hogy 32 évesen az volt a célja, hogy kijusson a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tokiói olimpiára, ám az egy éves felfüggesztéssel a tervezettnél előbb véget érhet a pályafutása. A sportoló bízik benne, hogy lesz lehetőség a párbeszédre az ügy felülvizsgálatával kapcsolatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.