A Ferencváros megtartotta nyolc pontos előnyét a bajnokságban

OTP Bank Liga szombati, 26. fordulójában a Ferencváros Kisvárdán, a Mol Vidi pedig Székesfehérváron a DVSC ellen szerezte meg a három bajnoki pontot.

Forrás: MTI2019. 03. 30. 22:00
null
Fotó: Fotó: Török Attila, Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferencvárosi siker Kisvárdán

A listavezető Ferencváros egygólos győzelmet aratott a kiesés ellen küzdő Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 26. fordulójában.

A fővárosiak sorozatban ötödször nyertek a bajnokságban, a házigazdák pedig egymás után hatodik meccsükön maradtak nyeretlenek.

Kisvárda Master Good-Ferencváros 0-1 (0-0)

Kisvárda, 3331 néző, v.: Iványi

gólszerző: Szihnyevics (47.)

sárga lap: Lucas (15.), Lukjancsuk (50., 60.), Beriosz (77.), illetve Isael (54.), Szihnyevics (59.), Heister (71.)

piros lap: Lukjancsuk (60.)

Kisvárda:

Felipe – Lukjancsuk, Kravcsenko, Beriosz, Protics – Karaszjuk (Horváth Z., 84.), Gosztonyi (Melnyik, 66.), Cukalasz, Lucas (Sassá, 73.), Seco – Ilic

Ferencváros:

Dibusz – Lovrencsics G., Blazic (Frimpong, 33.), Dvali, Heister – Haratin, Sigér (Tokmac, 75.) – Isael, Gorriarán, Petrjak – Szihnyevics (Lanzafame, 64.)

A hazai csapat a kezdetektől elsősorban a védekezésre összpontosított, bár kontrákból azért megpróbált eljutni a rivális kapujáig, és többször veszélyeztetett is. A vendégek ugyan többet birtokolták a labdát, de nem tudták feltörni a jól záró kisvárdai védelmet.

Ami nem sikerült az első félidőben, az aztán a másodikban már két perc elteltével összejött az FTC-nek, amely a gól után is lendületben maradt. Újabb találatot ugyan nem ért el, de Lukjancsuk kiállítása után már emberelőnyben is játszhatott, és ezt ki is használta, végig fölényben volt. A szórványos hazai támadásokat könnyedén hatástalanította a Ferencváros, s a hajrában még egy kapufát is lőtt, végül azonban maradt az egygólos siker.

Fontos győzelmet aratott a Haladás

A bennmaradásért küzdő Haladás három góllal nyert a Puskás Akadémia ellen Szombathelyen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Szombathelyi Haladás-Puskás Akadémia FC 3-0 (2-0)

Szombathely, v.: Berke

gólszerzők: Rabusic (31.), Rui Pedro (45+1., 58.)

sárga lap: Habovda (4.), Dausvili (64.), Holodiuk (73.), illetve Poór (56.)

Haladás:

Rózsa D. – Habovda, Jagodics, Tamás, Németh Mi. – Dausvili, Holodiuk (Németh Má., 80.) – Ivanov (Gaál, 77.), Rui Pedro, Ofosu – Rabusic (Priskin, 65.)

Puskás Akadémia:

Hegedűs – Szolnoki, Poór, Hadzsijev, Sós (Tamás N., 37.) – Varga J., Mioc (Arabuli, 59.) – Knezevic (Urblik, 59.), Nagy Zs., Kiss T. – Radó

Az utolsó helyezett hazai csapatban nem állhatott a kapuba Király Gábor, akit az előző fordulóban heves reklamálásért kiállítottak, majd utóbb a szövetség fegyelmi bizottsága a bírói jelentésben foglaltakra hivatkozva három mérkőzésre eltiltott. Ezúttal Rózsa Dániel védett – eredményesen.

Aktívan kezdett a hazai csapat, sorra alakította ki a helyzeteit, de a lehetőségek az első félórában kimaradtak. A vendégek sok technikai hibával játszottak, a szombathelyi letámadás viszont jól működött, és a sokadik helyzet már gólt eredményezett egy szöglet után.

Hátrányba kerülve a Puskás Akadémia is vezetett támadásokat, egy védelmi hibát kihasználva azonban a szünet előtt nem sokkal növelte előnyét a Haladás.

A pihenő után bő tíz perccel Rui Pedro kihagyta a kezezés miatt megítélt büntetőt, de hamar javított, két perccel később betalált, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A vendégek ezután nagy fölénybe kerültek, kapufát is lőttek, ezzel együtt nem volt esélyük a felzárkózásra.

Pakson nyert az Újpest

Az Újpest 2-0-ra nyert a Paks vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában. A hazaiak sorozatban negyedik meccsükön maradtak nyeretlenek, míg a fővárosi vendégek a bajnokságban 2013 november után tudtak ismét győzelemmel távozni Paksról.

Paksi FC-Újpest FC 0-2 (0-0)

Paks, 1200 néző, v: Farkas Á.

gólszerző: Bobál D. (60., öngól), Traoré (68. – 11-esből)

sárga lap: Lenzsér (44.), Bobál D. (67.), Zsidai (79.), illetve Burekovic (65.), Diallo (85.)

Paks:

Nagy G. – Kulcsár (Kővári, 24.), Lenzsér, Bobál D., Báló – Zsidai (Kesztyűs, 80.), Windecker – Hahn, Papp, Remili (Simon A., 69.) – Könyves

Újpest:

Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Sankovic, Diallo – Nwobodo, Rácz, Nagy D. (Simon K., 70.) – Traoré (Zsótér, 89.)

Az első félidőben kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, inkább a küzdelem dominált, bár az iram nem volt túl nagy. A hazaiak átengedték a kezdeményezés lehetőségét az Újpestnek, ám a fővárosi lila-fehérek a szünetig nem tudtak ezzel mit kezdeni. Fordulás után a Paks inkább a védekezésre koncentrált, de egy szerencsétlen mozdulat nyomán bekövetkező öngól átírta a hazai együttes által elképzelt forgatókönyvet. A váratlanul hátrányba került Tolna-megyei csapat játékosai nem tudták nyugodtan kezelni a helyzetet, így hét perccel az öngól után tizenegyeshez jutott az Újpest, ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

Gera duplázott, először nyert idén házigazdaként az MTK

Először nyert idén házigazdaként az MTK Budapest: a fővárosi csapat a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában Gera Dániel két góljával 2-1-re győzte le a Diósgyőrt.

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 2-1 (2-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2877 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Gera (22., 27.), illetve Tajti (43.)

sárga lap: Kanta (60.), Katona (84.), Mihajlovic (91.), illetve Márkvárt (46.)

MTK Budapest:

Horváth L. – Katona, Balogh B., Pintér, Gengeliczki, Szelin – Vass Á. – Kanta (Vass P., 61.), Bognár I., Gera (Mihajlovic, 78.) – Torghelle (U. Diallo, 70.)

DVTK:

Antal – Sesztakov, Polgár (Bacsa, 74.), Brkovic, Tamás M., Juhar (Prosser, a szünetben) – Szabó B., Márkvárt, Tajti – Hasani, Mihajlovic (Vernes, 66.)

Az első félidőben kiegyenlített mezőnyjáték mellett riválisával ellentétben az MTK a kapura is veszélyt jelentett. A játékrész közepén Gera Dániel öt perc alatt kétgólos előnyhöz juttatta a házigazdákat, akik megtörték a meddő támadójátékot nyújtó diósgyőriek koncentrációját. A szünet előtti hajrában váratlanul szépítettek a vendégek Tajti Mátyás révén.

A második felvonásban a vendégek húsz percig irányították a játékot, gólhelyzetig azonban akkor sem jutottak. A 65. perc után kijött a szorításból a házigazda, de miután pár lehetősége kimaradt, a védekezést helyezte előtérbe, és megelégedett azzal, hogy a lefújásig megőrizze előnyét.

A két együttes szezonbéli harmadik összecsapásán is egy góllal nyert a házigazda, a fővárosiak másodszor bizonyultak jobbnak. A DVTK vendégként sorozatban negyedszer kapott ki.

Hátrányból fordítva nyert a Mezőkövesd

A Mezőkövesd hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 3-1 (0-0)

Mezőkövesd, 2377 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Moutari (71.), Vajda (84.), Drazic (92.), illetve Holender (69.)

sárga lap: Mezghrani (27.)

Mezőkövesd Zsóry FC:

Szappanos – Eperjesi, Pillár, Katanec, Vadnai – Bertus (Vajda, 72.), Szeles – Molnár G. (Iszlai, 80.), Drazic, Cseri – Koszta (Moutari, 70.)

Budapest Honvéd:

Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezghrani, Gazdag (Tischler, 88.), Nagy G., Ben-Hatira, Uzoma (Kukoc, 88.) – N'Gog (Danilo, 63.), Holender

Az első negyedórában kiegyenlített játékot láthatott a közönség a szikrázó napsütésben, de csak a hazaiak próbálkoztak néhány távoli lövéssel, amelyek viszont nem jelentettek komoly veszélyt Gróf kapujára. Később a kispestiek magukhoz ragadták az irányítást, többet birtokolták a labdát, mezőnyfölényben futballoztak, de hiába vezettek ígéretes támadásokat, a szünetig még kaput eltaláló lövésig sem jutottak.

A folytatásban is a Honvéd játszott meddő mezőnyfölényben, ám nem tudott komoly munkát adni Szappanosnak, ellenben Grófnak egy ízben nagyot kellett védenie, hogy megóvja kapuját a góltól. A vendégek aztán jószerivel az első kaput eltaláló lövéssel vezetést szereztek, a góllövőlistát vezető Holender csavart a bal sarokba. A fővárosiak viszont nem örülhettek sokáig, mert az egy perccel korábban becserélt Moutari második labdaérintéséből kapufás gólt lőtt.

A dobogós helyekért küzdő Honvéd továbbra is támadott a győzelemért, de a meccset egy másik hazai cserejátékos, Vajda döntötte el, majd a hosszabbításban Drazic egy gyors ellentámadás végén ismét megbüntette a kinyíló piros-feketéket, így a helyzeteit jobban kihasználó mezőkövesdiek örülhettek a lefújáskor.

Hátrányból fordítva győzte le a Vidi a Debrecent

A Vidi FC egygólos hátrányból felállva győzte le a vendég Debrecent a MOL Aréna Sóstóban, a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának zárómérkőzésén.

A Debrecen sorozatban már a 13. bajnoki mérkőzésükön nem tudta megverni a fehérváriakat.

MOL Vidi FC – Debreceni VSC 2-1 (0-0)

Székesfehérvár, 3431 néző, v.: Pintér Cs.

gólszerző: Scepovic (77.), Pátkai (84.), illetve Tőzsér (54.)

sárga lap: Vinícius (53.), illetve Kinyik (52.), Haris (80.), Zsóri (89.)

Vidi:

Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Kovács I. (Huszti 65.), Pátkai, Elek (Hadzic 72.), Milanov (Hodzic 65.) – Futács, Scepovic

Debrecen:

Nagy S. – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Jovanovic (Csősz 81.), Haris (Takács T. 86.), Tőzsér, Bódi – Varga K. (Zsóri 83.), Szécsi

A rangadót a második helyezett MOL Vidi kezdte lendületesebben, de a forduló előtt harmadik Debrecen is rendre odaért a hazai kapu elé, gólt azonban egyik gárda sem szerzett. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapusoknak kevés dolga akadt.

Nem úgy a fordulást követően, amikor Nagy Sándornak szinte a középkezdés után védenie kellett, Futács Márkó szöglet utáni fejesét ütötte fölé. Kovácsik Ádám viszont a másik oldalon nem tudta hárítani Tőzsér Dániel kiválóan helyezett szabadrúgását, így a Debrecen került előnybe. A gól után sebességet váltottak a hazaiak, időnként nagy nyomást helyeztek a vendégkapura és Marko Scepovic távoli lövésével egyenlítettek.

A Vidi ezután is támadásban maradt, erőfeszítéseit pedig siker koronázta: a horvátok elleni Eb-selejtezőn győztes gólt szerző Pátkai Máté volt eredményes. A hajdúságiak hátrányba kerülve ismét felpörögtek, Zsóri Dániel fejesénél az egyenlítéshez is közel jártak, ám Kovácsik nagy bravúrral védett. A túloldalon Futács dönthette volna el a meccset, de fejesét Nagy ujjheggyel kiütötte, így maradt az egygólos Vidi győzelem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.