A franciák vagy a norvégok ellen folytathatjuk a nyolc között

Franciaország legyőzte Portugáliát, Norvégia Izland ellen nyert, minden kérdés eldőlt a III-as számú középdöntős csoportban a férfi kézilabda-világbajnokságon. Amennyiben a magyar válogatott hétfőn este nem kap ki a spanyoloktól, akkor a norvégok, vereség esetén pedig a franciák ellen játszik szerdán a legjobb négy közé jutásért.

Magyar Nemzet
2021. 01. 24. 21:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A középdöntő utolsó fordulójában még voltak nyitott kérdések a III-as számú csoportban. A játéknap előtt Franciaország, Norvégia, Portugália volt az első három helyezett sorrendje. Norvégia nagy nehézségek árán két góllal, 35-33-ra legyőzte Izlandot, és az esti mérkőzésen pedig azért kellett izgulnia, hogy Franciaország legyőzze Portugáliát. Ebben az esetben a franciák kikaparták volna a gesztenyét a skandinávoknak. Ellenkező esetben, a portugál siker a norvégok búcsúját jelentette volna.

Nos, Franciaország a játékkal és nem a számolgatással volt elfoglalva: az első félidőben a Barcelonában játszó Dika Mem és Timothey Nguessan vezérletével 16-12-re vezetett a francia válogatott. A Telekom Veszprém irányítója, Kentin Mahé egy gólt szerzett. Rajtuk kívül a Bajnokok Ligájából ismert Paris SG-játékosok, Nedi Remili és a kapus, Vincent Gérard, valamint a Montpellier szélsője, Hugo Descat repítette előre a franciákat.

Bő negyedórával a vége előtt már nyolc gól volt a különbség a két csapat között. 32-23 lett a vége. A vártnál sokkal simábban győzött a francia válogatott.

Amennyiben a magyar válogatott hétfőn nem kap ki Spanyolország ellen, akkor csoportelsőként végez és Norvégia ellen játszhat az elődöntőbe jutásért. Spanyol győzelem esetén a magyar–francia párharc lesz szerdán az elődöntőbe jutásért.

Férfi kézilabda-világbajnokság, III-as középdöntő csoport: Norvégia–Izland 35-33, Franciaország–Portugália 32-23. A csoportból Franciaország és Norvégia jutott tovább a középdöntőbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.