A Gyémánt Liga mögötti második számú, világsorozat állomása lesz idén a Gyulai Memorial

Forrás: MTI2020. 01. 24. 21:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyémánt Liga mögötti második számú, kétmillió dollár összdíjazású világsorozat állomása lesz idén a székesfehérvári Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) pénteki közleményében hozta nyilvánosságra az ez évtől induló Kontinentális Kör (Continental Tour) részleteit. A széria viadalait három kategóriába sorolták, e szerint arany, ezüst és bronz versenyeket rendeznek világszerte. A legrangosabb, arany jelzésű sorozat 10 állomása között kapott helyet a július 7-én sorra kerülő magyarországi versengés. Az ezüstben szintén tíz, míg a bronzban 50 verseny lesz.

Az arany széria minden állomásán 200 ezer dollár a pénzdíj, s a versenyek rangját tovább emeli, hogy a Gyémánt Liga átalakítása után az abból kimaradt számokban, 200 méteren, 3000 akadályon, hármasugrásban, diszkoszvetésben, valamint a GYL-ben már évek óta mellőzött kalapácsvetésben is ezeken a versenyeken mérhetik össze tudásukat a legmagasabb szinten a világ legjobbjai.

Ezeknek a számoknak minden versenyen 20 ezer dollár a díjazása, az elért eredmények ugyanolyan súllyal számítanak a világranglistába, mint a Gyémánt Ligában produkált eredmények más számokban. A 10 állomás alapján ezekben a kiemelt számokban győztest hirdetnek, akik indulási jogot szereznek a 2021-es szabadtéri világbajnokságra.

A tíz állomás négy kontinenst érint, az első versenyt Nairobi rendezi május 2-án, a záróviadalra pedig Zágrábban kerül sor szeptember 15-én. Székesfehérvár a sorozat nyolcadik, egyben a tokiói olimpiát megelőző utolsó versenye lesz.

A Kontinentális Kör arany osztályának állomásai:

május 2., Nairobi (Kenya)

május 10., Tokió (Japán)

május 13., Nanking (Kína)

május 22., Ostrava (Csehország)

június 1., Hengelo (Hollandia)

június 9., Turku (Finnország)

június 13., Kingston (Jamaica)

július 7., SZÉKESFEHÉRVÁR

szeptember 6., Szilézia régió (Lengyelország)

szeptember 15., Zágráb (Horvátország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.