A járvánnyal dacolva is védik a magyar sport értékeit

A kormány elkötelezett a magyar sport értékeinek megvédésében – mondta az államtitkár.

Szalay Péter
2020. 07. 03. 14:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvánnyal dacolva is megvédik a magyar sport értékeit.

A kialakult világjárvány hatására több sportszervezet, egyesület vagy szakosztály került szorult helyzetbe. A magyar sport meghatározó szereplői közül a székesfehérvári öttusaműhely az egyike azoknak, amelyek a kiesett bevételekre, az emelkedő bérleti díjakra, az elakadt fejlesztési projektekre és az elmaradt rendezvények káros hatására hivatkozva folyamodtak segítségért. Az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsanna szerint támogatás nélkül jelentősen rosszabbodhat a helyzet a vezetésével eddig eredményesen működő szakosztályban, amely nemrégiben elveszítette a névadó támogatóját, a kialakult hiány pótlására pedig jelenlegi helyzetében a városvezetés sem vállalkozhatott. Arról a klubról van szó, amelynek két erőssége – Kovács Sarolta és Demeter Bence – már olimpiai kvótát szerzett.

Szabó Tünde és az államtitkárság számára fontosak a magyar sport értékei Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Egyelőre csak annyit mondhatok, számunkra is nagyon fontos, hogy a már olimpiai kvótát szerzett vagy arra jó eséllyel pályázó sportolóink a tokiói megméretésre megfelelő körülmények között tudjanak felkészülni, és az energiáikat ennek a célnak a megvalósítására fordíthassák – tájékoztatta az SzPress Hírszolgálatot dr. Szabó Tünde sportállamtitkár. – A gondok enyhítésére a rendelkezésünkre álló anyagi erőforrások egy részét tudjuk átcsoportosítani, amennyiben pedig a kérelmek valóban indokoltak, minden esetben a kialakult helyzet megismerése után hozzuk meg a döntéseinket.

A kormány elkötelezett a magyar sport értékeinek megvédésében, vannak olyan helyzetek, amikor meg kell akadályoznunk, hogy patinás egyesületek, amelyek sok-sok évtizeden keresztül nyújtottak kimagasló teljesítményt, számtalan tehetséges magyar sportolót neveltek fel a nemzet számára, eltűnjenek a hazai sport palettájáról – hangsúlyozta Szabó Tünde, aki szerint a beérkező kérelmek mögött egyedi esetek állnak, ezért nem tendenciáról kell beszélni.

Különleges események a jövőben bármikor bekövetkezhetnek. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet sok terhet rótt a sportklubokra és támogatóikra, de általánosságban elmondható, hogy a magyar sportegyesületek biztos lábakon állnak, köszönhetően az elmúlt tíz év munkájának – mondta befejezésül az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.