A legidősebb kapta a legmagasabb pontszámot a torna-ob-n

A fővárosi Tornacsarnokban a koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági intézkedések közepette, nézők nélkül rendezték meg a torna-ob szerenkénti döntőit. A férfiaknál Mészáros Krisztofer és Vecsernyés Dávid, a nőknél Kovács Zsófia egyaránt két aranyérmet nyert szombaton.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Torna Szövetség2020. 10. 31. 19:10
null
Kovács Zsófia Fotó: Freschli Jozsef Forrás: MATSZ/Freschli József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfiaknál az egy nappal korábban összetettben győztes Mészáros szombaton talajon és ugrásban, míg Vecsernyés Dávid korláton és nyújtón nyert. Gyűrűn az összetettben ezüstérmes Tomcsányi Benedek, lólengésben pedig a 35 éves Kállai Zoltán – az országos bajnokság legidősebb indulója – diadalmaskodott. Az ob legeredményesebb férfi versenyzőjeként Mészáros Krisztofer a három aranya mellett három ezüstérmet is begyűjtött: gyűrűn, korláton és nyújtón. Azaz a Győri AC tornásza csak lólengésben nem szerzett érmet, ezen a szeren pedig Kállai Zoltán valamennyi döntőt nézve a legmagasabb pontszámmal, 14,400-zal diadalmaskodott.

– Ha előzetesen valaki azt mondja, hogy ilyen eredménysorral zárok, látatlanban aláírtam volna – vallotta be Mészáros Krisztofer. – A talajon szerzett aranynak különösképpen örülök, hiszen ez a kedvenc szerem, a lólengés viszont lehetett volna sokkal jobb is, itt csak negyedik lettem, pedig ez a másik kedvencem.

Mészáros Krisztofer talajon is remekelt a tornászok országos bajnokságán
Fotó: MATSZ/Freschli József

– Nyújtón jó gyakorlatot csináltam ugyan, de a leugrást tökéletesítenem kell. A korlátelsőséggel magamat is megleptem. Az utóbbi időben nagyon sokat gyakoroltam korláton, ezzel együtt a fináléban szerencsém is volt. A két arany mellett a lólengésben szerzett ezüstnek is örülök, bár ez nem fő szerem, a csapatban számítanak rám lólengésben is – mondta Vecsernyés Dávid (BHSE), aki nyújtón egyértelműen favorit volt, hiszen ezen a szeren Eb-bronzérmes.

Kállai Zoltán (BHSE) a következőket nyilatkozta: – Boldog vagyok a lólengésgyőzelem miatt, de nekem a legfontosabb az volt, hogy meg tudtam csinálni a nagy gyakorlatomat. Erre készültem, mivel a szombathelyi világkupa nem úgy sikerült ahogy elterveztem. Utána változtattam a felkészülésemen, nagyobb hangsúlyt fektettem a technikára, mert rájöttem, hogy ha 35-36 évesen túl sok gyakorlatot csinálok egy edzésen, akkor a versenyen már nem úgy jön ki a lépés, mint tíz évvel ezelőtt.

A nőknél az egyéni összetettben Eb-ezüstéremmel is rendelkező szerzett két aranyérmet, a Dunaferr SE tornásznője ugrásban és gerendán győzött. Talajon Böczögő Dorina (MTK), felemás korláton pedig Makovics Mirtill (Dunaferr) végzett az élen. Kovács Zsófia felemás korláton még egy bronzot is begyűjtött, s mivel pénteken az összetettben ezüstérmes lett – aminek nagy esélyesként nem örült –, a nőknél egyértelműen ő volt a legeredményesebb az ob-n. Az összetett verseny aranyérmesének, Székely Zójának (Postás) a szerenkénti döntőkben egy ezüst (felemás korlát) és két bronz (ugrás, talaj) jutott.

Kovács Zsófia: elegancia és két aranyérem az országos bajnokságon a budapesti Tornacsarnokban
Fotó: MATSZ/Freschli József

– A pénteki naphoz képest sikerült javítanom, ez mindenképpen pozitívum. Az ugrásban megszerzett aranyérmem a biztosan kivitelezett gyakorlataimnak köszönhető. Mivel nekem ez volt az idei első versenyem, kicsit izgultam emiatt, de aztán a harmadik szerre, a gerendára teljesen megnyugodtam, ennek is köszönhető a másik aranyérmem – nyilatkozta a tokiói olimpiai kvótával rendelkező Kovács Zsófia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.