A magyar játékos hazaszeretete nem szorul erősítésre

Nem lettünk volna Elek Gábor helyében: az olimpiai részvétel kiharcolása után két kulcsembere, előbb Kovacsics Anikó majd Szöllősi-Zácsik Szandra is kidőlt a sorból. A szövetségi kapitány sóhajtott egyet, de mára megnyugodhat: mindkét játékos elkezdte a felkészülését a tokiói olimpiára. Sőt Szöllősi-Zácsik Szandrával szinte madarat lehet fogatni; a felvidéki származású kézilabdázó mindennap beleborzong, ha az olimpia jut az eszébe.

Magyar Nemzet
2021. 06. 24. 12:12
null
Szöllősi-Zácsik Szandra (balra a második) teljesen felépült a vállsérüléséből Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy volt a riadalom, amikor Szöllősi-Zácsik Szandra májusban vállsérülést szenvedett. Az akkor még az MTK-ban kézilabdázó, azóta a Ferencvároshoz igazolt átlövő a Mosonmagyaróvár elleni vesztes mérkőzésen dőlt ki a sorból. Még mielőtt Elek Gábor szövetségi kapitány a fejéhez kapott volna, a játékos mindenkit megnyugtatott. – Két-három hét pihenő, kezelések, és persze gyógytorna vár rám. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor közel százszázalékos formában kezdhetem majd meg a felkészülést az olimpiára – nyilatkozta a felvidéki származású játékos május végén az MTK honlapján.

Már rendben van a válla
Fotó: Mirkó István

Szavatartó ember, ő is a válogatottal készül a balatonboglári edzőtáborban. A fájdalom már a múlté, mostanában a feldobódott hangulat jellemző rá. – Köszönöm szépen, teljesen jól vagyok. A múlt héten már próbálgattuk a vállamat, és örömmel állapítottam meg, hogy minden a legnagyobb rendben. Hála istennek, kutya bajom – mondta lapunknak a játékos. Szöllősi-Zácsik Szandra hozzátette: nincs is annál nagyobb motiváció, mint valóra váltani a gyerekkori álmát, ezért pedig szívesen hoz áldozatot. – Kiráz a hideg, libabőrös leszek, ha eszembe jut, hogy én is ott lehetek Tokióban. Szeretnénk jó eredményt elérni, hiszen hosszú éveken át azért küzdöttünk, hogy egyszer mi is játszhassunk az olimpián – folytatta a tapasztalt kézilabdázó.

Szöllősi-Zácsik Szandra hiányolni fogja a szurkolókat Tokióban, de a koronavírus okozta korlátozások során már hozzászokott a zárt kapus mérkőzésekhez. – Természetesen sokkal könnyebb lenne szurkolók előtt játszani. Tudjuk, hogy milyen sokat jelent nekünk a támogatásuk. De nincs mit tenni, alkalmazkodnunk kell a körülményekhez. Meg kell oldanunk a feladatot – fogalmazott a következő szezontól újra a Ferencvárost erősítő kétgyermekes családanya.

Kiválóan játszott a szerbek elleni olimpiai selejtezőn
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A tokiói indulásig többek között még egy székelyudvarhelyi látogatás is be van tervezve a válogatott programjába. Elek Gábor szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy a hazaszeretetet és a nemzeti identitástudatot erősítendő esett a választás a székelyföldi helyszínre. Szöllősi-Zácsik Szandra már járt Erdélyben, tudja, mi vár rá. – Úgy érzem, felvidéki magyarként elmondatom, bennem nem kell erősíteni a hazaszeretet. De nagy hatással lesz ránk az Erdélyben eltöltött néhány nap. Korábban már voltam ott edzőtáborozni a Fradival, tudom, hogy mennyire szeretnek minket a helyiek, szó szerint körbeugráltak minket. Mindenki tud ebből erőt meríteni. Olyan szeretet vesz körül minket, amit nagyon nehéz szavakba önteni. Aki nem járt még ott, és nem élte át ezt a szeretetet, az nem is tudja, hogy miről beszélek – mondta Szöllősi-Zácsik Szandra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.