A nézők kizárása is lehet a büntetés

A hatóság intézkedhet az egyes személyekkel szemben vagy megbüntetheti a szervező egyesületet.

Magyar Nemzet
2020. 06. 06. 9:45
null
A pályán nem tilos az érintkezés, de a lelátón igen! Forrás: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lett utóélete a Magyar Kupa szerdai döntőjének. A Magyar Labdarúgó-szövetség közleményt adott ki a nézői jelenlétről, egész pontosan arról, hogy sokan nem tartották be az előírt távolságot a lelátókon, és nagy csoportokba verődve szurkoltak. Az MLSZ ezt írja: „A rendelet előírásainak be nem tartását a rendőrségnek áll jogában szankcionálni. A hatóság intézkedhet akár a helyszínen az egyes személyekkel szemben vagy megbüntetheti a szervező egyesületet, amelyet a kormányrendelet felelősként nevesít az előírások betartatása tekintetében. A rendőrség joga a mérkőzések megtartásának engedélyezése és minősítése, és ezen jogkörében lehetősége van a mérkőzés zárt kapus módon történő megtartásának elrendelésére is.”

A kupadöntő szervezője maga az MLSZ volt, amely a közlemény szerint tudomásul veszi, ha megbüntetik. Ugyanakkor a saját hatáskörében is van teendője:

„A folyamatos tesztelés mellett az egyik legnagyobb felelőtlenség és legkockázatosabb dolog a folyamatos teszteléssel figyelt játékosok és az egészségügyileg ellenőrizetlen szurkolók esetleges érintkezése. A szurkolók és játékosok közös gólöröme, mérkőzés utáni ünneplése, a pacsizás a jelenlegi különleges helyzetben kifejezetten kockázatos, felelőtlen, és ezek miatt az MLSZ szabályai által tiltott dolog. Azzal a sportszervezettel szemben, amelynek játékosai ezt a tilalmat megszegik, az MLSZ haladéktalanul fegyelmi eljárást indít.”

A pályán nem tilos az érintkezés, de a lelátón igen!
Fotó: Mirkó István

Ezt tehát akár vehetjük az NB I-es bajnokság 27. fordulója előzményének is. Ez a kör már tegnap elkezdődött, a Debrecen és a Kaposvár találkozója lapzártánk után ért véget. A szombati nyitányon a harmadik helyért harcoló Mezőkövesd és a kieső helyen álló Paks mérkőzik meg, a napot pedig az Újpest–Bp. Honvéd meccs zárja, a lilák számára létkérdés a győzelem. Vasárnap a forduló utolsó összecsapása rangadó, hiszen a negyedik helyezett DVTK az aranyért hajtó éllovas Ferencváros vendége lesz. A házigazda nem mehet biztosra, mert a Diósgyőr az utolsó hat meccsén nem kapott ki, ugyanakkor ebben az idényben mindkét összecsapást 1-0-ra nyerte a Ferencváros, és az elmúlt években született 7-0-s, 6-2-es és 4-0-s hazai siker is a Groupama Arénában, ráadásul a Fradi ötven mérkőzés óta őrzi hazai veretlenségét a bajnokságban.

NB I, 27. forduló. Tegnap játszották: Debrecen–Kaposvár 1-1. Szombat: Mezőkövesd–Paks 16.55, Mol Fehérvár–Kisvárda 19.00, Újpest–Bp. Honvéd 21.05. Vasárnap: Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 18.55, Ferencváros–Diósgyőr 21.05. Az M4 Sport mindegyik mérkőzést élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.