A szlovák miniszterelnök kritizálta a DAC-ot

Nem ültek sakktáblaszerűen a szurkolók a Slovan elleni szerdai bajnokin, ezért feddte meg a dunaszerdahelyi klubot a szlovák kormányfő. A DAC közleményben reagált.

2020. 07. 04. 18:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ujszo.com számolt be arról, hogy Igor Matovic szlovák kormányfő csütörtökön kritizálta a szerdai DAC–Slovan Bratislava mérkőzésen látott rendezői hiányosságokat.

– Pontosan így ronthatjuk el. Ez nem történhet meg újra – mondta Matovic egy fotóval a kezében, amely a szerdai dunaszerdahelyi mérkőzésen készült. – A szurkolók a lelátókon nem ültek sakktáblaszerűen. Ez utóbbi ülésrendet a jövőben egy új váltja fel, amely szerint minden második sort szabadon kell majd hagyni.

A kormányfő hozzátette, ha ez sem fog működni, a szerdai sportrendezvényhez hasonlóakat újra betilthatják a nagyfokú fertőzésveszély miatt.

A szlovák kormányfő szavaira közleményben reagált a dunaszerdahelyi klub, amely kiemelte, hogy hosszú idő után a nézők ismét futballt láthattak, minden részt vevő boldogan távozott, amiért végre ismét közösen élvezhettünk ki egy mérkőzést.

– Semmi esetre sem szeretnénk, ha bárki is megfertőződne a mérkőzéseken. Viszont azt is tudatosítani kell, hogy ezt csak nagyon nehezen lehet elkerülni. Amíg a vírus köztünk lesz, ezt nem tudjuk megakadályozni. A határok megnyitásával a vírus visszatérésének kockázata ismét megnőtt. Figyelemmel kísérjük a világban zajló történéseket és azt látjuk, hogy néhány országban a futballmérkőzéseknek is köszönhetően ismét felbukkant a vírus. A negatív eseteken kívül azonban pozitívak is léteznek. Ilyen például Magyarország, ahol megszorítások nélkül zajlanak a találkozók, telt ház és ötszámjegynyi szurkoló előtt, miközben semmilyen probléma sem származott ebből – olvasható a DAC klubhonlapján.

A Dunaszerdahely ma a Zsolna csapatával játszik a Fortuna-ligában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.