Dicstelenül távozott a NOB transznemű példaképe

Laurel (született Gavin) Hubbard három rossz lökésgyakorlattal kiesett a nők +87 kg-os versenyében.

2021. 08. 02. 14:20
Laurel Hubbard
Laurel Hubbard maga az evolúció Fotó: MTI/EPA/MICHAEL REYNOLDS

Laurel (született Gavin) Hubbard három rossz lökésgyakorlattal kiesett a nők +87 kg-os versenyében.

„A transznemű nők is nők. Ugyanolyan nők.”

Christian Klaue a Nemzetközi Olimpiai Bizottságának (NOB) kommunikációs vezetője és Richard Budgett, a tekintélyes szervezet orvosi és tudományos bizottsága igazgatójának a szavai csengtek a fülemben, amikor itteni idő szerint hétfő este felsorakoztak a női súlyemelés +87 kg-os kategóriájának résztvevői.

Amikor Laurel (született Gavin) Hubbardet szólították, kisebb moraj futott végig a termen. Úgy értem, a sajtóközpontban, az MPC-ben, mert eddig ez az első esemény, amelyre nem tudtam bejutni az olimpián. Visszautasították a jelentkezésemet. Nem faji, nemzeti, vallási vagy nemi, szexuális irányultsági alapon, nem, a NOB gyakorlatában ez természetesen teljesen kizárt. Létszámfölöttinek minősíttettem érdekeltség (magyar induló) híján.

S Laurel (született Gavin) Hubbardet látni kiváltság. Sztár ő, nagyobb sztár, mint a Tokióban öt aranyérmet szerzett úszó. Ő a legnagyobb sztár. A NOB értékítélete szerint is. Mert hát ő „példakép”, az ő szereplése „maga az evolúció”.

Az olimpia belső tévécsatornáját nézve egyszer csak megjelent előttem a példakép és az evolúció. Nem ilyennek képzeltem.

Laurel Hubbard maga az evolúció
Fotó: MTI/EPA/MICHAEL REYNOLDS

Felsorakoztak tehát a hölgyek. Azt nem mondanám, hogy Campbell vagy Fischer kisasszony Nagy-Britanniából, illetve Ausztriából egy Cindy Crawford – az ifjak elnézését kérve a mi korunknak ő volt a szépségideálja –, a súlyemelőnők nem erről híresek – elnézést a szexista kiszólásért –, de mindannyiuk szemében csillogott valami nőiesség.

Leszámítva Lauerel (született Gavin) Hubbardét. Hát persze hogy nem. Hiszen ő férfi, csak éppen férfiként képtelen volt élni a bőrében, s korunk nem csak lehetővé teszi, egyenesen támogatja azokat, aki „bátran” vállalják a műtétet, hogy nővé lényegüljenek át.

Komoly kétségeink lehetnek afelől, hogy Laurel (született Gavin) Hubbardnek ez sikerült-e. Amikor először lépett a dobogóra, bevallom, a két lába közé kalandozott a tekintetem – pedig esküszöm, nem vagyok ferde hajlamú –, s ott, ahol a férfiaknak dudorodni szokott a nadrágjuk, ott Lauerel (született Gavin) Hubbardnek nem dudorodott semmi. A műtét tehát sikeres volt – e tekintetben. Vagy eleve se nagyon dudorodott ott semmi? – tartok tőle, ezt már sohasem tudjuk meg.

Máshol annál inkább dudorodtak Lauerel (született Gavin) Hubbard különböző testrészei. A hasán, a hátsóján, és igen, még a mellén is. Igaz, az elhízottságnak ez a tünete bizonyos esetekben a férfiaknál is megfigyelhető.

Van egy rossz hírem a NOB-nak és egy jó az emberiségnek. A transznemű nők nem nők, de legalábbis semmi esetre sem ugyanolyan nők, mint akik nőnek születtek. S csúnya szexizmussal most nem a külcsínre gondolok. Hanem arra a gyógyszerre, amit be kell szedni annak érdekében, hogy a nővé lett büszkeségben lakozó férfi ördögöt bénultságra lehessen kárhoztatni. Mert hát az az evolúció lényege, hogy ily módon a tesztoszteroszintet lehessen manipulálni. S innen már csak egy lépés, hogy feltegyük a kérdést:

ha fölfelé tiltott szerrel való visszaélésnek, doppingolásnak számít a tesztoszteronszint megváltoztatása, akkor lefelé miért nem az?

Nem az. Azért nem, mert a NOB nem hajlandó logikusan gondolkozni. S azért nem hajlandó logikusan gondolkozni, mert beleesett a genderideológia, az LMBTQ-jogok hálójába. „Az olimpia kiválóan alkalmas arra, hogy új ötleteket karoljon fel és lendítsen az LMBTQ+ ügyén” – hadd idézzem ismét Richard Budgett orvosigazgatót.

Itt van, megérkezett. Laurel (született Gavin) Hubbard az új példakép, ahogy Ashley Abbott, Új-Zéland olimpiai bizottságának kommunikációs igazgatója jellemezte.

Laurel Hubbard nem tudott megbirkózni a rá nehezedő nyomással. Kiesett, avagy dicstelenül távozott
Fotó: Europress/AFP/Chris GRAYTHEN

A példakép nem bírta a rá nehezedő nyomást. Első kísérletére 120 kg-mal próbálkozott szakításban. Túlhúzta, leejtette. Ezután emelt 125-re. Fölállt vele, de belenyomott, ez is érvénytelen kísérlet. Harmadszorra megint túlhúzta. Kiesett.

Borzalmas balszerencse. Vagy a benne lakó férfi ördög bosszúja.

Laurel (született Gavin) Hubbard dicstelenül távozott. De ezt nyilván csak mi gondoljuk így. A NOB majd hőst farag belőle.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.