A VAR sem segített a Cityn

Sokba került Agüero kihagyott tizenegyese a Tottenham—Manchester City mérkőzésen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Szon a hajrában szerzett góljával meglepetésre a hazai csapat legyőzte a favoritot. A Liverpool Porto elleni magabiztos hazai sikerével gyakorlatilag eldőlt, hogy legalább két angol csapat lesz a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Ma este Manchester United—Barcelona és az Ajax—Juventus mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligájában.

2019. 04. 09. 23:10
Champions League Quarter Final First Leg - Tottenham Hotspur v Manchester City
A dél-koreai Szon gólja döntött Londonban Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sok jóval kecsegtetett a Porto liverpooli vendégjátéka: a 2004-es BL-győztes portugál együttes 18 meccs óta nyeretlen Angliában, és idén sem ér véget a negatív széria.

Az ötödik percben a szenegáli – aki tavaly mesterhármast szerzett a két csapat portói mérkőzésén – középre adott, érkezett és korábbi lipcsei csapattársa, Nabi Keita, és megpattanó lövése utat talált a portói kapuba.

Bő 20 perc múlva Roberto Firmino passzolt közelről az üres kapuba. Éledezett a Porto, helyzete is akadt, de Alisson kapus résen volt. A folytatásban Mané lesgólt szerzett, a Porto erőlködött, de az eredmény nem változott.

A dél-koreai Szon gólja döntött Londonban
Fotó: Reuters

Az angol rangadón, a Tottenham–Manchester Cityn a videóbíró segítségével szúrta ki Kuipers játékvezető Rose kezezését, így jogos 11-eshez, egyben óriási esélyhez jutott a vendégcsapat.

Kun Agüero gyatrán elvégzett büntetőjét Lloris kivédte. Az első félidőt túltaktikázták a csapatok, helyzet is alig akadt, egyik fél sem vállalt kockázatot. Óriási csapás érte a hazaiakat a szünet után, első számú góllövőjük, a tavalyi vb gólkirálya, megsérült.

Már-már úgy tűnt, hogy góltalan unalomba fullad a meccs, amikor Szon megszerezte a Tottenham győztes gólját. Sokba került Aguero kihagyott 11-ese.

A visszavágókat jövő szerdán játsszák.

Ma este két klasszikussal ér véget a BL-negyeddöntők odavágója. A január 23. óta veretlen Barcelona a Manchester Unitedhez látogat. A két csapat kétszer is találkozott az utóbbi években a Bajnokok Ligája döntőjében: 2009-ben Rómában 2-0-ra, 2011-ben a londoni Wembley-ben 3-1-re nyert a Barca a United ellen. Ole Gunnar Solskjaer csapata az előző körben a hazai vereség után Párizsban vívta ki a továbbjutást, és a Barcelona is a visszavágón parádézott: hazai pályán 5-1-re ütötte ki a Lyont.

Ebben „a műfajban” az Ajax és a Juventus is erős. A holland csikócsapat a Madridban játszott második találkozón búcsúztatta a címvédő Realt, a Juventus mesterhármasával küldte haza az Atléticót. Ronaldo nem teljesen egészséges, bár őt ismerve, nem kérdés, hogy ott lesz a generációk csatájaként is értelmezhető Ajax elleni mérkőzésen.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

Tottenham–Manchester City 1-0, gól: Szon (78.). Liverpool–Porto 2-0, gólok: Keita (5.), Firmino (26.).

A szerdai program:

Manchester United–Barcelona (tv: 21.00, M4 Sport), Ajax–Juventus 21.00 (tv: 21.00, Spíler 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.