A vitorlázó Érdi Mária kihagyja a világbajnokságot

Forrás: MTI2020. 02. 09. 17:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kihagyja a február végi világbajnokságot az olimpiai kvótával rendelkező vitorlázó, Érdi Mária.

A 21 esztendős versenyző tájékoztatása szerint számára továbbra is a tokiói játékok lesz az év főversenye, ezért nem ül hajóba az ausztráliai vb-n.

„Voltak hátfájdalmaim az utóbbi időben, emiatt nem érzem magam százszázalékos állapotban. Azt a döntést hoztuk meg az edzőmmel, hogy ezt a világbajnokságot elengedjük, és csak a tokiói játékokra koncentrálunk. A tervek szerint március elejétől ismét gőzerővel készülök a második olimpiámra” – mondta.

A Laser Radialban versenyző Érdi Mária a tavaly augusztusi előolimpián harmadik lett, majd az azt követő világkupán a negyedik helyet szerezte meg. Ezt követően a Balatonon megszerezte a hetedik felnőtt magyar bajnoki címét, és ismét átvehette az év legjobb női versenyzőjének járó díjat Magyarországon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.