Alonsót elgázolták kerékpározás közben, több foga bánta

Csütörtök este jelent meg a híradásokban, hogy Svájcban kerékpározás közben elgázolták a kétszeres Formula–1-es világbajnok Fernando Alonsót, és az autósport elit kategóriájába idén az Alpine (korábban Renault) csapatához visszatérő pilótát kórházba szállították. A francia istálló első közleményében arról számolt be, hogy Alonso jól van, de törött fogaival nem biztos, hogy ő is így gondolja. Hacsak azt nem vesszük alapul, hogy akár tragédia is történhetett volna.

2021. 02. 12. 9:14
ALONSO, Fernando
Dzsidda, 2020. janur 3. Fernando Alonso korbbi ktszeres Forma-1-es spanyol vilgbajnok, a Toyota Gazoo Racing versenyzje sajttjkoztatn vesz rszt Dzsiddban 2020. janur 3-n. A 44. Dakar janur 5-n rajtol Dzsidda vrosbl, s a tizenkettedig szakasszal janur 17-n r vget ugyanott. MTI/EPA/Andre Pain Fotó: MTI/EPA/Andre Pain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön gyorsan terjedt a hír, hogy Svájcban, Lugano közelében az éppen kerékpárosedzését tartó Fernando Alonsót elgázolta egy autó, és kórházba szállították. Ezt késő este csapata, az Alpine is bejelentette. „Az Alpine megerősíti, Fernando Alonso közúti balesetet szenvedett kerékpározás közben Svájcban. Fernando eszméleténél van, a közérzete jó, és várja a holnap reggeli újabb vizsgálatokat” – tudatta az Alpine.

Íme, a közlemény, mi tagadás, szerintünk nem volt jó ötlet fekete alapszínnel lehozni:

Ebből mindenesetre arra következtethettünk, hogy a 39 éves Alonso megúszta kisebb karcolásokkal, de az az információ is terjedni kezdett, miszerint ennél nagyobb a baj, a spanyol pilótának eltörött az állkapcsa, több foga bánta a balesetet, és megeshet, hogy ki kell hagynia a bahreini szezonnyitót. (A Formula–1-es világbajnokság március 26-án kezdődik.) A súlyosabb balesetről szóló hírt az elsők között a BBC is közölte, Alonsóhoz közeli forrásokra hivatkozva. S péntek reggel bizony a nemzetközi sajtóban arról kezdtek cikkezni, hogy Alonsónál valóban állkapocscsonttörést állapítottak meg, több foga kitört, és a balesetet szenvedett pilótát ma további vizsgálatokra Bernbe szállítják. A Marca azt is közölte, hogy az orvosok optimisták, szerintük Alonso indulhat a 2021-es szezon első nagydíján.

A francia csapat pénteken aztán közleményben azt írta, hogy Alonsót már meg is műtötték, az orvosok elégedettek az állapotával, ugyanakkor 48 órán keresztül még megfigyelés alatt tartják. Az Alpine szerint néhány nap nyugalom után Alonso tovább folytathatja az edzéseit és a felkészülést az idei szezonra, visszatérése nincs veszélyben.

A 2005-ban és 2006-ban egyaránt a Renault csapatával világbajnok Alonso 2019 végén távozott az Formula–1-ből, tavaly indult a Dakar-ralin, de kipróbálta már magát az IndyCar-sorozatban is, a legendás 24 órás Le Mans-i viadalt pedig 2018-ban és 2019-ben is megnyerte. Tavaly július 8-án lett hivatalos, hogy 2021-ben visszatér az autósport elit kategóriájába, mégpedig korábbi sikercsapatához, a Renault-hoz, amely idén már Alpine néven szerepel a száguldó cirkuszban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.