Ansu Fati lubickolt, parádésan tért vissza a Barcelona + videó

A Barcelona viharos egy hónap után tért vissza tétmeccsen a pályára, és ez a visszatérés nagyszerűen sikerült: már a szünetig kiütötte a nyáron megerősödött Villarrealt. A még nem 18 éves Ansi Fatu két góllal és egy büntető kiharcolásával vette ki a részét a győzelemből, a katalánok a második félidőben már a kedvükre futballozhattak.

2020. 09. 27. 22:54
La Liga Santander - FC Barcelona v Villarreal
Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Villarreal - Camp Nou, Barcelona, Spain - September 27, 2020 Barcelona's Ansu Fati in action with Villarreal's Dani Parejo REUTERS/Albert Gea - UP1EG9R1J0BO2 Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ansu Fati egy hónap múlva már egy sört is megihat. Október 31-én tölti be a tizennyolcadik születésnapját, így legálisan legfeljebb egy üdítővel ünnepelhette, hogy két góllal kezdte meg az idényt, mellette kiharcolt egy tizenegyest – ezt értékesítette –, és ezzel a Barcelona harmincöt perc alatt elintézte a Villarreal elleni meccset. Főleg úgy, hogy a szünet után Messi beadása után a Busquets elől menteni igyekvő Pau Torres egy öngóllal is megsegítette a katalánokat.

Lionel Messi lő kapura a Villarreal ellen (Fotó: REUTERS/Albert Gea)

Pedig sok előjel mutatott arra, hogy ez sokkal szorosabb meccs lesz. A nyáron a Villarreal alaposan megerősödött, a Barcelona pedig az utóbbi évtizedek talán legviharosabb időszakát megélve jutott el a bajnoki rajtig. A katalánoknak ez volt az első tétmérkőzésük az augusztus 14-én a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es Bajnokok Ligája-vereség óta – éppen a BL miatt kapott hosszabb pihenőt a többieknél, és csatlakozott csak most a bajnoksághoz –, távozott Nélson Semedo, Ivan Rakitic, Arturo Vidal, de mennie kellett Luis Suáreznek is, aki már igen sikeresen be is mutatkozott az Atlético Madridban, új vezetőedző, Ronald Koemen készítette fel a csapatot, és ami a legfontosabb: Lionel Messi csak nagy nehezen maradt a klubnál.

Ráadásul Messi jelezte, bár maradt, a lelke azért nem gyógyult meg, ugyanis Luis Suárez búcsúzásakor a héten ezt írta ki a közösségi oldalára: „A klub történetének egyik legjobb futballistája megérdemelte volna, hogy méltóképpen búcsúztassák, de eljutottam arra a pontra, hogy már semmin sem lepődöm meg.”

Ezek után mindenki kíváncsian várta, mire lesz képes a megtépázott tekintélyű Barcelona. Ronald Koeman első kezdőcsapata így festett: Neto – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Busquets, F. de Jong – Messi, Coutinho, Ansu Fati – Griezmann. És ez a csapat remekül teljesített, esélyt sem kínált a Villarrealnak, az első félidőben – nincs rá jobb szó – lemosta az ellenfelét a pályáról. Messi nem csillogott, de roppant hasznosan futballozott, Ansu Fati lubickolt, de ami a legfontosabb: a Barcelona csapatként nagyszerűen teljesített. Tulajdonképpen csak a Villarreal kapusa, Asenjo akadályozta meg, hogy ne legyen nagyobb a különbség a szünetig, többször is bravúrosan védett.

A második félidőben is a katalánok játszottak fölényben, de túlzottan nem rángatták az istrángot – a kedvükre futballoztak. Mivel a meccset zárt kapuk mögött rendezték, nézők nem lehettek jelen, de ettől a szurkolók bizonyíthatóan nagyszerűen érezték magukat, a játékrész jelentős részében a Camp Nou mellett tűzijátékkal szórakoztatták magukat. Asenjónak ekkor is akadtak jó védései, de a Barcelonát szemlátomást nemigen izgatta, hogy nem szerzett újabb gólt, ez az eredmény és az első félidőben mutatott játék, valamint a vele szerzett előny nem is adott okot az idegeskedésre. A látottak alapján nagyot téved az, aki a most kezdődött szezonra leírta a Barcelonát, otthon, és a nemzetközi porondon továbbra is számolni kell vele.

La Liga, 3. forduló: Barcelona –Villarreal 4-0 (4-0), Camp Nou, nézők nélkül. Gólszerző: Fati (15., 19.), Messi (35. – 11-esből), Pau Torres (45. – öngól)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.