A korai piros lap miatt bosszankodhatnak az olaszok

A Real Madrid több mint egy órát emberelőnyben játszott, és 1-0-ra nyert az Atalanta otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Magyar Nemzet
2021. 02. 24. 22:59
Emberelőnyben is nehezen nyert a Real
Forrás: Twitter/Real Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Zinédine Zidane játékos-pályafutása idején az Atalanta még kiscsapatnak számított Olaszországban, a francia két alkalomból egyszer sem tudott győztesen távozni Bergamóból. A második alkalom után húsz évvel a Real Madrid edzőjeként tért vissza az Atalanta stadionjába, ahol a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első felvonását rendezték. A két klub BL-múltja össze sem hasonlítható, a jelenben viszont bőven volt tartanivalója a spanyol csapatnak Bergamóban, különösen a veretes, Benzema, Hazard és Sergio Ramos nevével fémjelzett sérültlistát elnézve. Zidane kényszerűségből az Asensio, Isco, Vinícius támadótrió mellett döntött, akik közül egyedül a brazilnak ez az eredeti posztja.

A 17. percben szép Real-akció végén az előrehúzódó balhátvéd, Mendy lépett volna ki, de Freuler felborította, Tobias Stieler játékvezető pedig a hazaiak döbbenetére a piros lapot húzta elő a zsebéből. Ennél korábban egy olasz csapat sem kapott még piros lapot a Bajnokok Ligájában.

Az Atalanta az elmúlt években látványos játékával vezéralakja az olasz futballal szembeni előítéletek lerombolásának, de bő egy óra emberhátrányban aligha lehetett elvárni, hogy a hazaiak irányítsák a mérkőzést a Real ellen. Ráadásul fél óra után csatárukat, Duván Zapatát is elveszítették sérülés miatt.

A spanyolok azonban sokáig nem tudtak élni az emberelőny adta eséllyel. Bár a vendégek mezőnyfölénye egyértelmű volt, nem találták a rést a bergamói pajzson. Zidane-on pedig nem sokat segített, hogy a kispadról frissítés gyanánt Arribast és Durót tudta beküldeni az utolsó negyedórára. Ők nem, a korábban a kiállítást kiharcoló Mendy viszont távoli bombával megtörte a gólcsendet, néhány perccel a rendes játékidő lejárta előtt.

Zidane így végre győzelmet ünnepelhetett Bergamóban, míg az Atalanta emberhátrányban nem tudta elérni módosított célkitűzését sem, így március 16-án, a madridi visszavágón győznie kellene a továbbjutáshoz.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Atalanta–Real Madrid 0-1 (0-0)

Gól: Mendy (86.)

Kiállítva: Freuler (17.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.