Nem bírtak a liverpooli tüzérekkel az Ágyúsok

Sorozatban harmadszor már nem tudta legyőzni Jürgen Kloppot Mikel Arteta, 3-1-re kapott ki az Arsenal a Liverpool otthonában az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában.

2020. 09. 28. 23:22
Liverpool vs Arsenal London
Tökéletes debütálás Diogo Jota módra Fotó: EPA/Jason Cairndruff
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőre is tartogatott csemegét a Premier League, hiszen a fordulót a fő rangadónak számító Liverpool–Arsenal összecsapás zárta. Mindkét gárdának volt oka a bizakodásra, százszázalékos teljesítménnyel futottak neki a mérkőzésnek. A címvédő idegenben győzött a Chelsea vendégeként az előző körben, ráadásul az elmúlt idényekben rendre jól teljesített a „big six” többi tagja ellen. Az észak-londoniakra sokáig éppen az ellenkezője volt igaz, de Mikel Arteta látszólag megtalálta a siker receptjét, és tanítványaival a nyáron megverték a Chelsea-t és a Manchester Cityt, sőt a Liverpoolt kétszer is.

A játék képében kísértetiesen hasonlított a hétfő esti mérkőzés a felek előző két találkozójához. Hatalmas fölényben játszott a címvédő, a 25. percig 76-24 volt a labdatartási, 6-0 a kapura lövési, 1-0 a kaput eltaláló lövéseknek az aránya, ziccerei viszont nemigen akadtak a Vörösöknek. A másik oldalon a vendégeknek helyzetet sem kellett kialakítaniuk a gólszerzéshez, a Liverpool védői megtették helyettük. Andrew Robertson szerencsétlen mozdulata után Alexandre Lacazette fordulásból lőtt kapujába. A francia csatár ezzel az idény harmadik bajnoki meccsén is betalált.

Tökéletes debütálás Diogo Jota módra
Fotó: EPA/Jason Cairndruff

147 másodperc kellett az egyenlítéshez, Mohamed Szalah játszadozott az Ágyúsok védelmével, és ugyan lövését Bernd Leno védte, de a kipattanót már a kapuba passzolta Újabb hat perc múlva fordítani is tudott a házigazda, beadását követően Robertson egyedül maradt az ellenfél ötöse előtt és magabiztosan pöckölte a labdát a hálóba.

A fordulás után megfordult a játék képe, több volt a nagy helyzet, kevesebb a gól. Lacazette kétszer is elszaladt, de mindkétszer Alisson ölében landolt a lövése. A másik oldalon Mané és a debütáló Diogo Jota találhatott volna be. Utóbbinak végül sikerült is, Jürgen Klopp a végjátékra cserélte be a portugált, aki nyolc perccel később góllal hálálta meg a bizalmat. Ezzel el is dőlt a három pont sorsa, sorozatban második rangadóját is megnyerte a címvédő. Csütörtökön jöhet a „visszavágó”, akkor az angol ligakupában csap össze a két klub.

Premier League, 3. forduló:

Liverpool–Arsenal 3-1

Gólszerzők: Mané (28.), Robertson (34.), Diogo Jota (88.), ill. Lacazette (25.)

Érdekesebb statisztikák:

  • A Liverpool hatvanegy bajnoki óta veretlen az Anfielden;
  • Az Arsenal veszítette a legtöbb pontot (18) nyertes pozícióból az angol élvonalbeli klubok közül, amióta Arteta 2019 decemberében átvette a csapat irányítását;
  • A Premier League történetében ebben a párosításban született a legtöbb gól (166);
  • Andrew Robertson balhátvédként a Liverpool legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzésén hét gólból vette ki a részét (2 gól, 5 gólpassz).
  • További eredmények:

    Fulham–Aston Villa 0-3 (0-2)

    Burnley–Southampton 0-1 (0-1)

    West Bromwich Albion–Chelsea 3-3 (3-0)

    Crystal Palace–Everton 1-2 (1-2)

    Brighton–Manchester United 2-3 (1-1)

    Manchester City–Leicester City 2-5 (1-1)

    Tottenham Hotspur–Newcastle United 1-0 (1-0)

    Sheffield United–Leeds United 0-1 (0-0)

    West Ham United–Wolverhampton Wanderers 4-0 (1-0)

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.