Az Elche alaposan átalakította Zinédine Zidane terveit

A spanyol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában nagyon nehezen, de hozta a kötelező feladatot a Real Madrid, amely 2-1-re győzte le az Elchét.

Magyar Nemzet
2021. 03. 13. 18:13
Real Madrid-Elche
Forrás: Twitter/Real Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Decemberben az Elche története során először pontot szerzett a spanyol labdarúgó-bajnokságban a Real Madrid ellen. Az esélyek ennek ellenére egyértelműek voltak, amikor a harmadik helyen álló címvédő fogadta a tizenhetedik helyen álló kiscsapatot.

Ennek megfelelően az első félidő madridi fölényt hozott, bár ez jobbára csak a mezőnyben jelentkezett, az egyetlen igazán komoly helyzetet a sérülten még pályán maradó Barragán mellett dolgozta ki a hazai csapat, de nem találta el a kaput a kontra végén.

Aztán egy óra elteltével az Elche is odakerült a Real kapuja elé, három perc alatt három helyzet volt a vendégmérleg, de ami még fontosabb, az utolsóból Dani Calvo a keresztléc segítségével a kapuba fejelt!

A hideg zuhanyra azonnal reagált a Real vezetőedzője, Zinédine Zidane a melegítők közül a Kroos, Modrić, triót küldte pályára. Ennyit a pihentetésről a keddi, Atalanta elleni BL-visszavágó előtt…

De legalább bejöttek a változtatások, hiszen egyenlítésként a horvát középpályás beadását bólintotta az Elche kapujába Benzema, majd a győztes gólhoz Rodrygóval kényszerítőzött a francia támadó, a 91. percben.

Alaposan ráijesztett tehát az Elche a Real Madridra, de nem tudott újabb pontot elcsenni a királyi gárdától. Győzelmével a Real átmenetileg megelőzte a Barcelonát a tabellán, a katalánok ebben a fordulóban csak hétfőn játszanak a szintén kiesőjelölt Huesca ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.