Az eltűnt győzelmi szériák nyomában

Valami nem működött, rá kell jönnöm, hogy mi – mondta Josep Guardiola.

Ch. Gáll András
Forrás: MTI2020. 07. 22. 13:11
Bayern Munich vs Mainz
epa05192252 A picture made availabale on 03 March 2016 of Munich's coach Pep Guardiola during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and FSV Mainz 05 at the Allianz Arena in Munich, Germany, 02 March 2016. EPA/KARL-HEINZ HOFMANN Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eltűnt győzelmi szériák nyomában. Így is jellemezhetnénk Pep Guardiola tevékenységét így a Premier League fura szezonjának vége felé. A Manchester City labdarúgócsapatát edző Josep Guardiola kiegyensúlyozottabb teljesítményt vár játékosaitól a következő idényben. „Nem felejthetjük el, hogy nagyon messze voltunk a bajnoki címtől. Erre a győzelem után is emlékeztettem a játékosokat” – jelentette ki a keddi, Watford felett aratott 4-0-s siker után Guardiola.

A vezetőedző hozzátette, annak örül, hogy 18 másik csapatnál sokkal jobbak voltak, ugyanakkor meglátása szerint a csapatérdek nem mindig volt összhangban a játékosok egyéni céljaival. „Látnunk kell, mekkora a hátrányunk. Most nyertünk meg a szezon során először négy egymást követő bajnokit, az előző idényekben egy 18-as, illetve egy 14-es győzelmi szériánk volt” – utalt a Liverpoollal szemben összeszedett nagy hátrány egyik okára Guardiola. Hozzátette, ezek a számadatok mutatják, hogy mennyire nem volt kiegyensúlyozott a csapata. „Valami nem működött, rá kell jönnöm, hogy mi” – tette hozzá önkritikusan a szakember. Az eltűnt győzelmi szériák nyomában, ez a kutatómunka mottója.

Augusztus 7-én a City a Real Madridot fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, komoly előny birtokában, hiszen az első meccset a Santiago Bernabéu Stadionban 2-1-re megnyerték Kevin de Bruynéék. Ha két hét alatt rájön Guardiola a kiegyensúlyozatlanság okára, akkor jó eséllyel bejut a nyolc közé a világoskék alakulat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.