Az UEFA elnöke szerint a következő idénykezdet is veszélyben

Ceferin szerint számolni kell azzal, hogy nem tudják befejezni a 2019-20-as idényt, sőt az sem kizárt, hogy a következőt sem tudják időben elkezdeni. Ceferin két dologban eltökélt: június után nincs értelme folytatni a jelen évadot, továbbá a Bajnokok Ligája és az Európa-liga döntőjét semmiképpen nem akarja zárt kapuk mögött megrendezni.

2020. 03. 29. 20:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fehérorosz bajnokságot leszámítva Európában az összes futball-ligát felfüggesztették, és senki sem tudja, mikor jön el a folytatás ideje. A helyzet egyre égetőbb, de egyelőre senki sem tud jobbat, mint várni.

„Ha legkésőbb júniusban nem tudjuk újraindítani a futballéletet, oda az idény – nyilatkozta Aleksander Ceferin az olasz La Repubblica lapnak. – Senki sem tudja, mikor ér véget a járvány. Van A, B és C tervünk. Az első szerint május közepén, a második szerint június elején, a harmadik szerint június végén folytatódhat a játék. De azt sem lehet kizárni, hogy csak a következő idényben tér vissza az élet a normális kerékvágásba, sőt még azzal is, hogy a következő évad is csak később kezdődhet meg.”

Erről eddig nem volt szó. Ez bizony rossz hír.

Ceferin továbbra is idegenkedik attól, hogy hétről hétre zárt kapuk mögött rendezzenek meccseket, de amondó, még mindig jobb lenne befejezni a bajnokságokat legalább így, sem hogy töröljék az idényt. A Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát illetően azonban továbbra is hajthatatlan.

„Azt mondhatom, nem gondolok arra, hogy az európai döntőket zárt kapu mögött játsszák majd le” – jelentette ki az UEFA elnöke.

A színfalak mögött persze így is akad tennivaló. A Premier League-ben például a legtöbb csapatnak kilenc mérkőzése van hátra. Angliában egyelőre április 30-ig rekesztették be a futballéletet, de mindenki úgy kalkulál, a határidőt kitolják.

A fő részvényeseknek péntekre konferenciát hívtak össze, amelynek a lehetséges folytatás mellett a fizetések csökkentése és a szerződések újrafogalmazása lesznek a főbb pontjai.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.