Az utolsó percben szerzett góllal nyert a Puskás Akadémia

A labdarúgó NB I első fordulójából elmaradt meccset pótolta szerda délután a Puskás Akadémia és a Honvéd. Olyan volt a találkozó, mint az időjárás: kellemetlen, rossz kedélyünket tovább fokozó. A mérkőzést az utolsó percben szerzett góllal a házigazda felcsútiak nyerték 1-0-ra.

Magyar Nemzet
2020. 11. 04. 17:53
null
Felcsút 20201104 Labdarúgás OTP Bank Liga NB1 Puskás Akadémia Bp Honvéd Foto Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bódog Tamással a bolondját járatja a koronavírus. Október 24-én, a Paks elleni bajnokin pozitív teszt miatt nem ülhetett le a Honvéd kispadjára. Nem betegedett le, tünetmentes maradt, ezért egy hét múlva, október 31-én két negatív teszt birtokában ismét ő dirigálta a kispestieket. Szerda délelőtt aztán a Honvéd arról számolt be, a tréner ismét megfertőződött, ezért ismét csupán otthonról szurkolhatott, izgulhatott.

Sohasem derül már ki, Bódog Tamás személyes jelenléte változtatott-e volna a történéseken. Ám ha lappang benne a kór, akkor legalább az egészségét nem kockáztatta. A csapata, a Honvéd ugyanis ritka gyenge mérkőzésen szenvedett 1-0-s vereséget Felcsúton a Puskás Akadémiától.

Majdnem kilencven percen keresztül semmi, de semmi említésre méltó nem történt, ha csak a két lesgólt (azok is a jellegtelen fajtából) nem számítjuk. Aztán az utolsó percben a meccs egyetlen lehetőségéből gól született. Van Nieff, a felcsútiak mesterképzéses holland akadémistája ívelt be szabadrúgást jobbról középre, német csapattársa, Meissner a védőket megelőzve szép mozdulattal, kapásból lőtte a labdát a hosszú alsóba. Ezzel a találattal nyert a Puskás Akadémia 1-0-ra, s kapaszkodott vissza a középmezőnybe. Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzője, aki az ezt megelőző két meccsen elszenvedett vereség után roppant őszintén és kritikusan nyilatkozott, aligha állíthatja, hogy a csapata túljutott a krízisen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.