Babos Tímea indoklás nélkül kiadta az útját edzőjének

Babos Tímea az Instagram-oldalán angolul jelentette be, hogy megvált amerikai edzőjétől, Michael Joyce-tól. A hír később a négyszeres Gramd Slam-tornagyőztes teniszező hivatalos honlapján is megjelent immár magyarul, de a szakítás okáról itt sem esik szó. A felek csak a szépre emlékeznek.

Magyar Nemzet
2020. 10. 17. 11:45
BABOS Tmea; MLADENOVIC, Kristina
Babos Tímea párosban szárnyal, de egyesben nem megy neki a játék Fotó: Caroline Blumberg Forrás: MTI/EPA/Caroline Blumberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szeretném megköszönni az elvégzett elképesztő közös munkát. Nagyon sokat tanultam tőled a pályán és azon kívül is. Boldoggá tesz a sok közös emlék, nem felejtek el egyetlen közös meccset és sikert, ahogyan a sok vidám pillanatot sem. Külön utakon folytatjuk, de a barátságunk örök marad. Minden jót kívánok mindenben neked és a lányoknak!”– olvasható a elbocsátó szép üzenete Michael Joyce-nak. Ugyanitt a tréner válasza is: „Minden jót, Timi! Köszönöm az elmúlt egy évet! Örömöt jelentett a közös munka és még ennél is fontosabb, hogy nagyszerű és életre szóló, kölcsönös barátságot alakítottunk ki. További sok sikert és trófeát kívánok, remélem, hamarosan találkozunk!”

A 47 éves Michael Joyce tavaly június óta irányította a párosban immár négyszeres Grand Slam-tornagyőztes Babos Tímea szakmai munkáját. Joyce amúgy 2004 és 2011 között a korábbi világelső orosz Marija Sarapova trénere volt, majd tavaly áprilisig a kanadai Eugenie Bouchard szakmai stábját vezette.

A közös munka eredményeként Babos Tímea 2019 őszén párosban harmadszor is megnyerte WTA-világbajnokságot, idén pedig az Australian Openen és a Roland Garroson is győzött a francia Kristina Mladenovic oldalán. Egyesben azonban nem megy neki a játék, a világranglista 111. helyére csúszott vissza. Idén tizenhét meccsen öt győzelem és tizenkét vereség a mérlege, a teniszélet nyári újraindítása óta öt mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni. A Roland Garoson aratott párosdiadala után szerdán a franciaországi Cherbourg-en-Cotentinben zajló, 25 ezer dollár (7,5 millió forint) összdíjazású fedett pályás tornán – amelyen a második kiemelt volt – már a nyolcaddöntőben kiesett, simán, 6:1, 6:3-ra kapott ki a világranglistán 208. chilei Daniela Segueltől. Az egyéni eredményeinek a statisztikája alighanem választ is ad arra, hogy miért szakított az edzőjével.

Babos Tímea párosban szárnyal, de egyesben nem megy neki a játék
Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.